VWDTP, zoveel ‘meer’!

Bij Vereniging Watersport De Twee Provinciën kun je leren (wedstrijd)zeilen, dat is in Haren en omstreken een bekend gegeven. Maar de vereniging doet “Watersport” in haar naam steeds meer eer aan: de afgelopen jaren is er ook het buitenwater zwemmen, skiff roeien en stand up paddling (SUP-en) tot ontwikkeling gekomen. En we zien dat het windsurfen een revival beleeft. VWDTP is een florerende watersportvereniging die zich continu blijft ontwikkelen.

Faciliteiten
Het verenigingsgebouw is idyllisch gelegen aan de zuidkant van het Paterswoldsemeer, in een statig pand met een groot terrein en havens daaromheen. Met alle denkbare faciliteiten waarover een watersportvereniging zou moeten beschikken. Zo kunnen leden van de vereniging onder andere gebruik maken van 2 bootkranen tot 2 ton, een trailerhelling, ligplaatsen, steigers, zwemtrappen, kleedkamers + douches, terras aan het water en een bar met volledig uitgeruste keuken, voldoende parkeergelegenheid en faciliteiten voor mensen met beperking.

Vrijwilligers
Er is een zeer actieve vrijwilligersorganisatie die zich onder andere bezig houdt met onderhoud van het terrein, boten en gebouwen, het organiseren van activiteiten op het water en aan de wal, bemensing van het terras en de bar en belangenbehartiging van watersport bij overheden en andere organisaties. De vereniging is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om te helpen of om nieuwe activiteiten op te starten. Zo zijn een aantal vrijwilligers onlangs begonnen met een jaarlijkse windsurfcompetitie, kustroeien, zeilen voor mensen met een beperking en met stand up paddling (SUP-en). We hebben ook zeer gewaardeerde leden die niet zozeer voor het sporten lid zijn, maar juist veel plezier en voldoening beleven aan het draaiende houden van de vereniging en haar vele activiteiten. Het sociale aspect, contacten en gezelligheid spelen daarbij een belangrijke rol.

Zeilen en windsurfen
Voor het zeilen en windsurfen worden gedurende het gehele seizoen een breed scala aan competities georganiseerd, voor zowel beginnende als ervaren wedstrijdzeilers. Zo zijn er elke zondagochtend wedstrijden voor diverse klassen zoals de Optimist, Splash, ILCA (voorheen Laser), 16m2’s, Sailhorse en Valken. Elke dinsdagavond is er een all ships race op handicap. En er zijn diverse grotere evenementen waar ook zeilers uit de rest van het land op af komen. Het aanbod van trainingen en opleidingen is zeer breed; van ILCA en valken trainingen tot volledige CWO cursussen. Speciaal voor de jeugd wordt er veel georganiseerd zoals zomerzeilweken en zeillessen in pico’s, ILCA’s, valken en optimisten.

Zwemmen
Door de buitenzwemmers worden gezamenlijke trainingen, zwemtochten en diverse workshops georganiseerd. Jaarlijks wordt er minimaal één grote lange afstand wedstrijd georganiseerd, waar ook veel zwemmers van buiten op af komen.

Roeien
De skiff roeiers vormen nog een kleine groep, maar het aantal coastal skiffs is groeiende en naar verwachting zullen ook de gezamenlijke activiteiten van de roeiers toenemen.

Kortom: VWDTP, zoveel ‘meer’!

Meer informatie vind je op vwdtp.nl, mail met pr@vwdtp.nl en laat je terugbellen of kom gezellig langs voor een praatje aan de bar of op het terras.