Volwassenen

Iedereen die dat wil, kan het water op!

Wil je leren zeilen? Dat kan altijd! We bieden zeiltrainingen aan voor alle niveaus. Ook als je al zeilervaring hebt zijn er genoeg mogelijkheden om je kennis te vergroten.

Zeillessen worden aangeboden in een Valk, een stabiele boot voor ca. 4 personen, of de Laser, een uitdagende éénpersoons zwaardboot.
De meeste cursisten kunnen na tien lessen zelf een boot huren en zonder instructeur het meer op.

Doordat VWDTP ook boten verhuurt, is de sport erg laagdrempelig geworden. Iedereen die dat wil, kan het water op. Grote investeringen zijn niet nodig.

Bitterballen

“Het is vooral ook erg gezellig”, benadrukt een cursist als hij weer aan wal stapt. “Natuurlijk, iedereen moet weten wat hij moet doen en hoe en wanneer, maar intussen kletsen we heel wat af en zorgen we er samen toch maar voor dat de boot vooruit komt.” De bitterballen in het clubhuis na afloop van een training zijn erg populair. Evenals het jaarlijkse zeiluitje op de Friese meren, waar de geleerde vaardigheden goed van pas komen.

Alleen zeilervaring opdoen of opgaan voor een officieel zeildiploma? De cursus staat open voor iedereen en er zijn twee basismogelijkheden voor de zeillessen:

• Je wilt wat zeilervaring opdoen en vooral heerlijk van (zomer)avonden op het water genieten, of
• Je wilt de zeillessen gebruiken om een CWO-diploma te behalen.