Volwassenen

Volwassenen

Iedereen die dat wil, kan het water op!

Wil je leren zeilen? Dat kan! We bieden zeiltrainingen aan voor alle zeilniveau’s. Ook als je al zeilervaring hebt zijn er genoeg mogelijkheden om je kennis te vergroten.
Er worden 2 soorten zeillessen aangeboden. Er is een kielbootcursus waarbij er wordt gevaren in een Valk, een stabiele boot van 6,65 m, met 3 cursisten en een instructeur. Daarnaast is er een zwaardbootcursus waarbij er in een Laser wordt gevaren, een 1 persoonsboot van 4,23 m.

Omdat VWDTP ook boten verhuurt, is de sport erg laagdrempelig geworden. Iedereen die dat wil, kan het water op. Grote investeringen zijn niet nodig.

Bitterballen

“Het is vooral ook erg gezellig”, benadrukt een cursist als hij weer aan wal stapt. “Natuurlijk, iedereen moet weten wat hij moet doen en hoe en wanneer, maar intussen kletsen we heel wat af en zorgen we er samen toch maar voor dat de boot vooruit komt.” De bitterballen in het clubhuis na afloop van een training zijn erg populair. Evenals het, door VWDTP georganiseerde, jaarlijkse zeiluitje met valken op de Friese meren, waar de geleerde vaardigheden uit de cursus goed van pas komen.

De cursus

Alleen zeilervaring opdoen of opgaan voor een officieel zeildiploma? De cursus staat open voor iedereen. Wil je je kennis op zeilgebied vergroten, dan is dat ook mogelijk. We bieden cursussen aan op verschillende niveau’s.

Commissie Watersport Opleidingen

Er wordt lesgegeven volgens de richtlijnen van de Commissie Watersport Opleidingen. VWDTP is een door de CWO erkende opleidingslocatie met bijbehorende kwaliteitscontrole. Voor meer informatie bezoek de website cwo.nl.