Windsurfen

4 augustus 2021

VWDTP Windsurfing Courseracing & Marathon 2021

op zaterdag 18 en zondag 19 september, voor ‘oude deuren’, ‘Vintage’ en Windsurfer LT op het Paterswoldsemeer

Weet jij nog van toen, toen wij de jeugd van tegenwoordig waren? Vroeger, toen de boten nog van hout waren. Rond 1975 voer de eerste windsurfer van kunststof op het Paterswoldsemeer. Wij, de jeugdleden van toen waren razend enthousiast en adopteerden deze nieuwe watersporttrend.

Vallen, opstaan en weer doorgaan, totdat je halve wind kon planeren. Vervolgens een kruisrak trainen en tenslotte voor de wind met het zwaard omhoog excelleren! Na de reguliere zeilcompetitie op zondagochtend organiseerden wij ’s-middags windsurfwedstrijden.

Op zaterdag 18 en zondag 19 september a.s. gaan we deze periode herbeleven met (oud-)leden en andere nieuwe enthousiastelingen met de 5e Windsurfing Courseracing & Marathonrace. Een kleurrijk surf-evenement met drie à vijf wedstrijden, in wedstrijd- en recreatieklasse, onderbreking voor de lunch en aansluitend Borrel, Pizza & surfsound op zaterdag. En nieuw de Marathon voor de Windsurfer LT op zondag.

De vorige edities waren een groot succes. Meedoen is belangrijker dan winnen. Gezelligheid is troef en iedereen krijgt een prijs. Jouw bijdrage bedraagt slechts € 30 op zaterdag en € 7.50 op zondag.
Kortom, haal je plank van zolder, zoek je spullen bij elkaar en whatsapp je vrienden van weleer. En meldt je aan! Wil je meedoen, maar heb je geen spullen, laat het ons weten. Je kunt oude + nieuwe deuren lenen. Noteer de datum en deel dit bericht met al je surfvrienden van toen!

Meer informatie kunt u vinden op: https://vwdtp.nl/wedstrijdzeilen/wedstrijdkalender/vwdtp-windsurfing-courseracing-marathon-2021/

Tot dan,
Peter van Heuveln
Hans Jurgen Klaassen

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…