Windsurfen

VWDTP Windsurfing Course Racing & Marathon 2021

In 2016 organiseerden Peter van Heuveln en Ingrid Klaassen de eerste oude deuren race. Het werd een groot succes. Her en der werden oude windsurfplanken van zolders gehaald en vanonder de brandnetels tevoorschijn getrokken. Zo’n 40 windsurfers van het eerste uur beleefden in gezellige sfeer de oude tijden, met wedstrijden op de Olympische driehoeksbaan en een gezellige surfsound en bbq op de wal.

Niemand kon toen vermoeden dat deze vorm van windsurfen opnieuw populair zou worden. Maar … in 2018 kwam de Windsurfer LT, een redesign van de allereerste productie windsurfplank, op de markt. En in 2019 deed dit nieuwe lichtgewicht long board voor het eerst als aparte klasse mee met de oude deuren race en in 2020 kende de klasse al meer dan 30 deelnemers.

Bij het eerste lustrum van de oude deuren race is besloten om het wat grootser aan te pakken. Naast de gezellige zaterdag met course racing en het gezamenlijk eten en borrelen, bestaat er nu ook optioneel de mogelijkheid om op zondagochtend een marathon te varen en voor de LT-klasse staat er op zondagmiddag ook nog eens een slalomwedstrijd voor het gezellige terras van VWDTP gepland.
Bij een andere inhoud past natuurlijk ook een andere naam: VWDTP Windsurfing Course Racing & Marathon.

Meer informatie over het evenement vindt u in de aankondiging.

Inschrijving

Deelnemers op windsurfer LT kunnen zich bij de Windsurfer LT klasse-organisatie inschrijven via https://forms.gle/mPyVoaTYpoZxhz5P8

Deelnemers met een oude deur kunnen zich via onderstaande knop inschrijven.

Meer informatie

Deelnemers Windsurfing Course Racing & Marathon 2021