Oude deuren 2020

2 september 2020

Windsurfen bij VWDTP!!!

Oude Deuren & Windsurfer LT Race op zondag 20 sept a.s.

Weet jij nog van toen, toen wij de jeugd van tegenwoordig waren? Vroeger, toen de boten nog van hout waren en smartphones niet bestonden. Rond 1980 voer de eerste windsurfer van kunststof op het Paterswoldsemeer. Wij, de jeugdleden van toen waren razend enthousiast en adopteerden deze nieuwe trend in de watersport massaal.

Vallen, opstaan en weer doorgaan, totdat je halve wind kon planeren. Vervolgens een kruisrak trainen en tenslotte voor de wind met het zwaard omhoog excelleren! Na de reguliere zeilcompetitie op zondagochtend werden ’s-middags windsurfwedstrijden op een Olympische driehoeksbaan georganiseerd voor circa 50 a 75 boards.

Op zondag 20 september a.s. willen we deze periode herbeleven met de “Oude Deuren Race”, een kleurrijk surf-evenement voor iedereen met wedstrijden, onderbreking voor de lunch& surfsound. De vorige edities waren een groot succes. Meedoen is belangrijker dan winnen. Gezelligheid is troef en iedereen krijgt een prijs. Jouw bijdrage is slechts € 23 (inschrijving € 15 + lunch € 8). Nieuw dit jaar is de combinatie met een wedstrijdserie met de nieuwe eenheidsklasse Windsurfer LT. Zij strijden in 5 manches om de imposante ‘Siep Bergsma Windsurfing’-bokaal.

Kortom, haal je plank van zolder, zoek je spullen bij elkaar en whatsapp je vrienden van weleer. En meld je aan! Wil of kun je niet meedoen, maar heb je nog spullen of wil je helpen, laat het ons weten. Noteer de datum en deel dit bericht met al je surfvrienden van toen!

Volg de informatie, zoals Programma, Aankondiging en Wedstrijdbepalingen op vwdtp.nl

Inschrijving:
‘Vintage’ en ‘Oude Deuren’ bij Ingrid Klaassen administratie@vwdtp.nl of via het inschrijfformulier.
Windsurfer LT, via het aanmeldformulier van de Klasse.
Onder vermelding van NAW, type plank en lunch ja/nee

Overige informatie:
Ingrid Klaassen, CEO ‘Oude Deuren Race’, mobiel 06-27400544
Peter van Heuveln, VWDTP Wedstrijdcommissie, mobiel 06-57573379

Het programma in het kort
9.30-10.30 : Aanmelden voor de wedstrijd
10.30 uur : Palaver
11.15 uur : Start 1ste wedstrijd
Zo spoedig mogelijk : 2de wedstrijd
Ca. 13.00 uur lunch pauze
14.15 uur : start 3de wedstrijd De volgende wedstrijd(en) volgen zo spoedig mogelijk
Ca. 17.00 uur : prijsuitreiking

Trainingsdag
Voor windsurfers die nog wat oefeningen en tips kunnen gebruiken zijn op zaterdag 19 september 2 trainingen georganiseerd, meer informatie via onderstaande link

Trainingsdag longboard windsurfing

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…