Trainingsdag longboard windsurfing

Op zondag 20 september zal de Oude Deuren Race op het Paterswoldsemeer worden verzeild. Bij dit evenement zijn er tevens wedstrijden op moderne longboards: de Windsurfer LT eenheidsklasse. Voor liefhebbers zijn op de dag voor de wedstrijden trainingen georganiseerd

Opfrissen en uitbreiden kennis en vaardigheden
Voor windsurfers die nog wat oefeningen en tips kunnen gebruiken zijn op zaterdag 19 september 2 trainingen georganiseerd:
– Training 1: longboard vaardigheden. Training gericht op verbetering van de board handling en daarbij met name de vaardigheden die voor het wedstrijdsurfen van belang zijn. Deze training is toegankelijk voor maximaal 12 longboard windsurfers (met oude of recente longboards (incl. zwaard)) die op zondag aan de races meedoen.
– Training 2: wedstrijdzeilen met de Windsurfer LT. Hierbij wordt specifiek getraind op tactiek en techniek voor Windsurfer LT wedstrijden. De training is toegankelijk voor maximaal 10 LT-zeilers die op zondag aan de races meedoen.

De trainers
De training longboard vaardigheden zal worden verzorgd door Lucien van Delst, groot promotor van het longboard windsurfen in Nederland en bijna dagelijks actief met het geven van cursussen, windsurf-clinics en begeleiden van toertochten.
Ron Hartog (the Legend), top windsurfer in de jaren 80, met veel internationale ervaring en nu weer volop actief op de Windsurfer LT, zal de wedstrijdtraining voor zijn rekening nemen.

Globaal programma voor beide trainingen
11:00 – ontvangst bij VWDTP (koffie/thee en koek)
11:30 – start training op de wal (optuigen, trim, theoretische achtergronden)
12:30 – lunch
13:00 – planken afladen en optuigen, omkleden
13:30 – het water op: praktijkoefeningen
15:15 – pauze op het water (drankje voor iedereen)
15:30 – oefenwedstrijdjes
16:15 – naar de wal, aftuigen, omkleden
16:45 – evaluatie dag
17:00 – afsluitende borrel + bitterballen en loempiaatjes

Windsurfer LT huren?
Surfers die wel eens een Windsurfer LT willen uitproberen, kunnen voor de training en/of de wedstrijden een compleet board huren bij Lucien (€ 50 voor de zaterdagmiddag; € 75 voor de zondag; € 100 voor het hele weekend).

Aanmelding
Aanmelding via mailtje aan Menno Kuiper (menkuip@gmail.com). Vermeld je naam en mobiel nummer, de training waaraan je wilt deelnemen, merk plank én, indien aanwezig, je zeilnummer.
Als je een Windsurfer LT wilt huren, dan kun je dat ook in de mail vermelden.
I.v.m. maximum aantal deelnemers: inschrijving in volgorde van binnenkomst.

Kosten
De kosten voor deze geheel verzorgde trainingsdag bedragen € 30. Kosten zullen in rekening worden gebracht door toesturen Tikkie (maar direct overmaken op rekeningnr. kan ook).

X