16m2 VWDTP-bokaal

12 uren van het Paterswoldsemeer, zaterdag 24 juni

Dit evenement is de opvolger van de roemruchte 12 uurs race. Veel gezelligheid en de uitdaging om een goede teamprestatie neer te zetten blijven de basis van het evenement. Maar bij de 12 uren van het Paterswoldsemeer is gekozen voor meer variatie, door extra wedstrijdonderdelen te introduceren en deelname van meerdere klassen mogelijk te maken.

Naast de Polyvalken kan er voor het eerst ook worden deelgenomen door:
Sailhorses, ILCA dinghies, Windsurfer LT’s, Optimisten en Splashes!!!

Voor de Polyvalken – uitsluitend huurvalken – en de Sailhorses bestaat ieder team uit 4 – 6 personen. Voor de ILCA dinghies (voorheen Lasers genoemd), Windsurfer LT’s, Splashes en Optimisten  bestaat een team uit 2 – 3 personen. ILCA dinghies kunnen ook bij de club worden gehuurd.

Het is een evenement voor leden van VWDTP, maar bij de bemanning van de Polyvalken en de Sailhorses zijn introducés van buiten de club van harte welkom (stuurlieden moeten wel lid zijn van de club). Minimum deelname per klasse is 5 boten. Het maximum aantal klassen is 4.
Inschrijven van teams is vanaf 1 mei mogelijk via de blauwe knop op dit formulier. De kosten per deelnemer zijn € 10. De kosten moeten door degene die het team inschrijft uiterlijk een week voor de start van het evenement worden voldaan. Hiervoor wordt een betaallink toegestuurd. Bij de afrekening van de kosten wordt tevens de mogelijkheid geboden om lunches (€ 10 pp) en/of diners (Chinese rijsttafel, € 16,50 pp) voor het team te bestellen.

Het programma ziet er als volgt uit:
• Tussen 10:00 en 12:00 uur een afstandswedstrijd over precies 2 uur.
• Tussen 12:30 en 14:30 3 korte up-down races.
• Tussen 15:00 en 17:00 uur een afstandsafvalwedstrijd.
• Tussen 18:00 en 20:00 3 korte up-down races waarbij deinzend (achteruit varend) wordt gefinisht.
• Tussen 20:00 en 22:00 slalom races.
Na iedere ronde of race moet er steeds tenminste één bemanningslid gewisseld worden op de steigers voor het clubgebouw. Het vaargebied wordt aan de noordkant begrensd door de boeien Oost, Visser en Niemeijer.
Zie het gedetailleerd programma voor meer informatie.

Tussen de wedstrijden door kan men genieten van een hapje en drankje op het terras of in het Vooronder. Voor toeschouwers zullen de wedstrijden goed te volgen zijn, doordat ze gelijk voor het clubhuis worden gevaren.

Meer informatie (t.z.t. beschikbaar)

Foto’s

Mocht je na inschrijving nog een wijziging willen doorgeven, stuur dan een mail naar wedstrijdkantoor@vwdtp.nl .

Deelnemers

WedstrijdklasseNaam teamNaam teamcaptainNamen overige teamleden
ILCA 6/7 (Laser Radiaal/Standaard)
14/9
Hans Slijkhuis
Bas Hemmes
Polyvalk
Nog een rondje
Arthur Kluppel
Nog 5 leukerds
Sailhorse
Bont en blauw
Annemieke Vd berg v. Saparoea
Martijn Loenen en nog 2-3 n.t.b
Aantal boten: 3