30 september 2021

Nog meer VWDTP kampioenen: in de Spanker klasse op het ONK 2021!

Het Open Nederlands Kampioenschap Spanker heeft 17, 18 en 19 september jongstleden plaatsgevonden op het Braassemermeer bij Roelofarendsveen (bij Leiden in de buurt).
Met 10 wedstrijden verdeeld over 3 dagen en een lichte tot matige en veranderlijke wind waren het uitdagende omstandigheden waarbij snel schakelen, vrij varen en het vinden van windbanen doorslaggevend bleek.

Het comité had een mooie baan met outer loop en twee reach rakken uitgezet. De vrijdag was de wind met 3-4 het meest stabiel en kon er lekker doorgevaren worden onder spinaker in de reach rakken. Spanker 950 met Hans Brockhus en Frank Hoekstra (VWDTP) stond na de eerste dag aan de leiding.

De zaterdag bleek een uitdaging, zowel door het uitstel i.v.m. het wegvallen van de wind als in de duur, na de eerste start om 10 uur waren de eerste boten om 18 uur week bij de kant.
Ondanks het lichte weer gaf de Spanker 950 met twee paaltjes op de zaterdag de leiding niet uit handen, alhoewel de nummer twee op slechts 5 punten stond.
Op de laatste dag maakte de 950 het in de ochtend nog spannend door in de achterhoede te starten maar door toch nog te finishen op een derde plek en de volgende twee wedstrijden op de tweede plek bleek voldoende om voor de laatste wedstrijd de titel binnen te hebben.

Frank Hoekstra is namens VWDTP Nederlands kampioen geworden samen met stuurman Hans Brockhus. Tweede zijn geworden Jan de Bokx en Jan Zwaenepoel en op de derde plek Kees de Vries en Frans van Schellen.

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…

Informatie over blauwalg

Op 31 mei jongstleden vond er een informatiebijeenkomst plaats over blauwalg in het Paterswoldsemeer. De opkomst was...

Lees meer

Esso Ferwerda

Esso Ferwerda heeft besloten het rustiger aan te doen en heeft zijn vele vrijwillige functies bij VWDTP één voor één...

Lees meer
Vacature Barmedewerker

Vacature Barmedewerker

Lijkt jou jij het leuk om te werken op één van de mooiste plekken aan het Paterswoldsemeer? Heb je affiniteit met...

Lees meer
X