12 mei 2024

Top zeilers verlaten club

In het hemelvaart weekend vinden veel grote zeilevenementen plaats. Ook dit jaar gingen weer diverse wedstrijdzeilers van VWDTP op pad om nationaal en internationaal de strijd aan te gaan.
Het weekend ervoor begint de voorpret al: na de zondagochtend wedstrijden worden de boten alvast op trailers geladen, opdat er woensdag of donderdag in de vroege ochtend kan worden afgereisd naar verre oorden.

Berlijn
De Sailhorse zeilers gingen internationaal en verzeilden hun Europese kampioenschap in Berlijn. In maar liefst 7 van de 21 deelnemende boten zaten VWDTP’ers aan boord.
Arthur Kluppel was meegevraagd door een Brabantse schone en samen scoorden ze een tweede plaats in het totaal klassement. Hans Keulen ging ook goed en behaalde samen met Job Heijmans de bronzen medaille.

Voor het totaal klassement zie:

Hoorn
In Hoorn werden de Nederlandse Kampioenschappen ILCA masters georganiseerd. 120 zeilers hadden zich ingeschreven en dat was ook het maximum dat kon deelnemen. Er werd gevaren in de ILCA 7 (voorheen Laser Standaard) en de ILCA 6 (voorheen Laser Radiaal). VWDTP werd vertegenwoordigd door 12 zeilers.

Bij de ILCA 6 werden goede resultaten neergezet door:
• Rinse Ubbink, 3de totaal en 1ste bij de apprentice.
• Guido Sol, 8ste totaal en 2de bij de apprentice.
• Good old Kim Tan, 10de totaal en 2de bij de great grand masters.

Carmen Kooij (23) en Adriana Overgoor (25) grepen bij de dames net buiten de prijzen.

Bij de ILCA 7 nam Marcel Vos eindelijk afstand van zijn grote broer, met een fraaie 4de plaats. Ruud Vos scoorde in het sterke veld een verdienstelijke 15de plaats.