15 september 2021

OPEN DAG zaterdag 25 september

Watersportvereniging VWDTP viert 25 en 26 september haar 110-jarig bestaan.

Op zaterdag 25 september vieren wij dit heuglijke feit vieren in de vorm van een opendag. U bent van harte welkom.

Op het terrein, aan de Meerweg 227 te Haren kunt u zich tussen 11.00 en 16.00 uur onder laten dompelen in diverse activiteiten. Wij openen de dag met een aantal botendopen. Daarna kan er, ook voor beginners, geroeid worden in Liteboat skiffs, gezeild worden in Valken. Onze commissie Aangepast Zeilen, ook Sailability genoemd, is aanwezig om u kennis te laten maken met zeilen met een beperking. Ook kunt u zich laten informeren over het Laserzeilen, jeugdzeilen, het open waterzwemmen en door ons rescue-team dat de veiligheid op het water overziet en begeleidt.
Voor kinderen hebben we een springkussen en een zeepbaan. Komt u met kinderen, neem een droog setje kleren mee.

Het Bootcentrum Groningen zal aanwezig zijn met kleding en accessoires en Innovaren met de Liteboat skiffs.

We hebben Het Meerschap en het Waterschap Noorderzijlvest gevraagd lezingen te geven over het onderhoud van het Paterswoldsemeer en projecten aangaande het Paterwoldsemeer aangevuld met een lezing van Michel van den Bogaert, ecoloog en lid van VWDTP. Wij denken dat dit enorm interessant kan zijn voor alle gebruikers en liefhebbers van het Paterswoldsemeer. De lezingen worden twee keer gegeven, een keer in de ochtend en een keer in de middag. De ruimte is beperkt en vol is vol. We houden uiteraard rekening met de bekende Corona beperkingen.

Vanaf 16.00 uur volgt een besloten deel van de open/lustrum dag voor de leden van de vereniging.
Om 17.00 uur is Ron Diercks hoogleraar Sportgeneeskunde, voorzitter van roeivereniging De Hunze en oud-lid van onze vereniging, uitgenodigd een presentatie te verzorgen over de Toekomst van de Watersport. De burgemeester van Groningen, Koen Schuiling zal hierbij aanwezig zijn. Voorafgaand aan de lezing willen wij een moment gebruiken om op ons
110-jarig bestaan te toasten, wij hopen dat veel leden te ontvangen.
Vanaf 18.00 uur starten we de BBQ, je kunt je opgeven via E-captain voor 21 september aanstaande. De kosten voor de BBQ zijn € 15 voor volwassenen en € 10 voor jeugdleden. De bar is open voor eigen rekening. De avond wordt opgeluisterd door de band Meantime. Om 23.00 uur geven wij het eindsignaal.

Op zondag 26 september zijn er vanaf 11.00 uur zeilwedstrijden. Dit zijn de laatste zeilwedstrijden van het seizoen. Een prachtige gelegenheid om te ervaren, vanaf de kant, hoe dat er uitziet. Hopelijk met een mooie wind, zodat alle boten goed tot hun recht komen.
Ook op deze dag is publiek van harte welkom op het terras van VWDTP.

Foto: Claudia Glansbeek

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…