8 juni 2021

Laserzeilers doen zelf de “finishing touch”

Afgelopen winter is er een fraaie nieuwe slibway aangelegd. Voorbereiding en uitvoering van het project was geen sinecure. Er waren de nodige leden met deskundigheid bij betrokken. En ieder had zo zijn eigen voorkeuren qua te gebruiken materialen, vorm van de helling, etc. En de kosten speelden ook nog eens een rol.
Uiteindelijk heeft het proces geleid toe een unieke helling bestaande uit schelpen, beton én hardhout met antislip. Een helling waar menig zeilvereniging jaloers op zal zijn en mag zijn 😀

De laserzeilers zijn er ook erg gelukkig mee! Er ontbrak echter nog één ding: een rand die moet voorkomen dat de waltrailers linea recta het water inrijden.
Onder leiding van Rik Boon hebben de zeilers deze klus zelf ter hand genomen. Na een discussie in de appgroep over vorm en eigenschappen heeft Rik ingekocht en heeft een groep vrijwilligers begin juni de nieuwe rand op de slibway gemonteerd (zie foto’s).
Een kenner ziet gelijk de verfijnde details:
• de topbalk die aan de buitenkant is afgeschuind, waardoor een boot er zonder schade overheen getrokken kan worden;
• de openingen waar je gemakkelijk je bootje aan vast kan knopen (zonder dat er allerlei beslag op de rand gemonteerd hoeft te worden) en ook het water goed kan worden afgevoerd;
• de mooie architectonische vormgeving …

Al met al de finishing touch van een geslaagd project: een parel voor de club.
En het is een duurzame oplossing: volgens Rik gaat’ie zeker 25 jaar mee.

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…