2 juni 2020

Jeugdzeilen deze zomer

Weer volop zeilen voor de jeugd bij VWDTP
Vanaf deze maand kan er weer volop gezeild worden bij onze eigen regionale zeilclub. Er wordt van alles georganiseerd voor de jeugd. Of je nog nooit gezeild hebt, of al heel aardig vooruit komt, bij VWDTP ben je welkom. Als je maar je zwemdiploma B hebt!

Schoolzeilen
Veel mensen blijven nu dicht bij huis. Wat is er dan mooier dan een dag zeilen op het Paterswoldsemeer? Een eerste kennismaking met zeilen gaat vaak via de school. Daarom kunnen scholen zich weer aanmelden voor de periode 8 tot 22 juni op doordeweekse dagen. Er is nog plaats voor enkele klassen.

Kleintje Valk
Ben je tussen de 6 en 8 jaar, wil je zelf leren zeilen, maar eerst eens op een prettige manier kennismaken met de sport, het water en de club? Dan kun je meedoen met de curus “Kleintje Valk”. Je gaat dan 3 keer op woensdagmiddag met leeftijdsgenootjes en een ervaren instructeur in een Valk kielboot het meer op. De laatste dag kun je ook nog even kennismaken met een eenmansbootje, de Optimist. De data zijn 17 juni, 24 juni en 1 juli.

Informatie Kleintje Valk

Zomerzeilweken
De klassieker van VWDTP kan gelukkig dit jaar toch weer doorgaan dankzij de uitgebreide aanpassingen die zijn getroffen. In de zomerzeilweken ga je elke dag het water op om echt zelf te leren zeilen. De zomerzeilweken vallen binnen de zomervakantie.
Omdat de dagen geheel zijn verzorgd hoeven de ouders hun kinderen alleen maar af te zetten. Behalve de laatste dag natuurlijk wanneer de trotse zeilers langs hun ouders komen varen voor de foto!

Informatie Zomerzeilweken

 

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…