3 mei 2021

Gaat de 16m2-klasse de aftrap geven?

Naast diverse clubactiviteiten zoals de zondagochtend wedstrijden en de zomeravond competitie, organiseert/faciliteert VWDTP jaarlijks ook altijd een aantal landelijke evenementen.
Afgelopen winterperiode heeft een werkgroep van maar liefst 12 vrijwilligers, onder voorzitterschap van Peter Nannenberg, zich gebogen over de organisatie van landelijke zeilwedstrijd evenementen, met als resultaat dat dat er nu twee landelijke evenementen in de steigers staan:

  • de 16m2 VWDTP-bokaal op 12 en 13 juni
  • de Rabenhaupt Regatta op 28 en 29 augustus

Het 16m2 weekend is samen met de 16m2 klasse-organisatie georganiseerd. De Rabenhaupt Regatta staat ook prominent op de wedstrijdkalenders van de Laser – en Sailhorse klasse-organisatie.

Maar minstens zo belangrijk als deze twee concrete evenementen, is het feit dat de werkgroep een nieuwe aanpak voor het organiseren van landelijke zeilwedstrijd evenementen heeft uitgewerkt en beschreven in een handboek. Belangrijke veranderingen zijn het zwaarder optuigen van de wal-organisatie en het wedstrijdkantoor en de afstemming tussen de diverse groepen vrijwilligers die bij de uitvoering van dergelijke evenementen een rol spelen.

Verder werd de werkgroep nog geconfronteerd met het stoppen van sportinschrijving.nl. Gelukkig kon in korte tijd, in goede samenwerking met webmaster Marc Piersma, een oplossing worden gerealiseerd. De inschrijving en informatieverstrekking kan nu via de VWDTP-website verlopen. Zie hier hoe dit nu voor de 16m2 VWDTP-bokaal is ingericht.
Andere evenementen zullen volgen. Zie tevens de vernieuwde wedstrijdkalender.

De ontwikkelingen rond Corona gaan de goede kant op. Hopelijk gaat het snel genoeg om het 16m2 evenement door te laten gaan.

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…