Workshop zwemmen: de Wim Hof methode

zon10mrt13:30zon16:00Workshop zwemmen: de Wim Hof methodeWouter Heijne, officieel Wim Hof instructeur, gaat ons kennis laten maken met deze methode!

Evenement details

Theorie en praktijk van de Wim Hof Methode

Wim Hof staat ook wel bekend als ‘the Iceman’. Door zijn jarenlange training is Wim Hof in staat tot extreme prestaties. Zo heeft hij onder andere de Mount Everest beklommen in enkel een korte broek en op blote voeten, een marathon gerend in de woestijn zonder te drinken en 66 meter onder het ijs gezwommen zonder zuurstof. Hij heeft inmiddels vele wereldrecords op zijn naam staan.
Het beoefenen van de Wim Hof Methode kan vele voordelen hebben, zoals:
-Je versterkt je immuunsysteem
-Je verbetert de werking en de flexibiliteit van je zenuwstelsel, je lichaam leert beter schakelen tussen inspanning en ontspanning
-Je kunt je lichaam ontzuren en de techniek remt ontstekingen
-Je zorgt voor meer mentale kracht en optimale focus
-Je voelt je energieker en happier!
Wouter Heijne gaat de methode uitgebreid toelichten.

Inloop vanaf 13:00.

Wouter start om 13:30 met een stuk theorie gevolgd door ademhalingsoefeningen en er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.
Vanaf circa 14:30 hebben we een pauze zodat we ons in de kleedkamers om kunnen kleden voor de oefeningen buiten (vanaf 15:00) en een gezamelijke dip in het meer onder begeleiding van Wouter. Kijken hoe anderen dit doen is natuurlijk ook super leuk.
Daarna douchen en omkleden en vanaf 15:30 – 16:00 praten we nog na en is er nog gelegenheid om vragen te stellen. We gaan uit van minimaal 15 en maximaal 20 deelnemers.
Deelname is gratis voor VWDTP leden. Niet leden betalen € 25. Je betaalt je eigen drankjes.
In eerste instantie is inschrijving alleen open voor VWDTP leden. In de week voorafgaand aan het evenement gaat inschrijving – mits er nog plaats is – ook open voor niet leden.
Aanmelden via e-Captain: https://vwdtp-site.e-captain.nl/activiteiten/1098/lezing-wim-hof-methode-oefeningen-en-dip
Wat neem je mee: Handdoeken, badjas, slippers, zwemkleding

LET OP: De oefeningen en het dippen in koud water kunnen belastend zijn voor je lichaam. Overleg van tevoren met Wouter als je niet zeker weet of je lichaam dit aan kan. Deelname is voor eigen risico.
Heb je vragen? Mail dan naar zwemmen@vwdtp.nl

Meer

Tijd

10 maart 2024 13:30 - 16:00(GMT+02:00)