Cursus spinaker- en trapezezeilen

zon21apr14:00zon16:30Cursus spinaker- en trapezezeilenMogelijkheid voor cursisten laser- en valkzeilen om te leren spinakeren en trapezezeilen. Aangeboden door de Sailhorse zeilersgroep.

Evenement details

Module “Spinaker- en Trapezezeilen” speciaal voor cursisten in de Valk en Laser

Heb je de prachtige Sailhorse poster al gezien in het Vooronder? (5-6 oktober 2024: Teamzeilen). Lijkt het je ook leuk om eens mee te zeilen in een zeilboot met een spinaker?
Speciaal voor de cursisten Valk en Laser van de afgelopen jaren biedt een aantal Sailhorse zeilers een “module Spinaker en Trapeze zeilen” aan.

We gaan op zondagmiddag 21 april 2024 (met reserve dag zondag 5 mei) om 14:00 met een aantal Sailhorses het water op, om jou te leren hoe het is om een zeilboot te bemannen als fokkenist, gebruik makend van de spinaker en trapeze. Hierbij gaat het om het hijsen en strijken van de spinaker, het volhouden of bedienen van de spinaker en het gijpen met de spinaker. En ook hoe je het beste de vlagen opvangt, terwijl je in de trapeze staat.

Aanmelden kan per email bij Ton Bouchier: magichorse2503@gmail.com

Onderhouden opgedane kennis
Aansluitend kunnen de geslaagden hun kennis in praktijk brengen als fokkenist op een Sailhorse op een zondagochtend competitie (vanaf 10:30) of op een dinsdagavondcompetitie.
De dinsdagavond competitie begint op 4 juni (vanaf 18:30). Een bijkomend voordeel: Je hoeft geen boot te huren om regelmatig te kunnen zeilen, want er zijn vaak fokkenisten nodig!

Meer

Tijd

21 april 2024 14:00 - 16:30(GMT+02:00)

Locatie

Paterswoldsemeer

Other Events