Commissie volwassenenzeilen

De commissie volwassenenzeilen zorgt voor een breed aanbod voor onze volwassen leden

Zij zorgen voor de organisatie rondom de cwo opleidingen in de Valk en de Laser, maar ook de promotie van het zeilen van volwassenen in het algemeen.
Door de organisatie van onderlinge, regionale en landelijke wedstrijden, door promoten van diverse andere zeilactiviteiten, en door het verzorgen van opleidingen voor beginnende en gevorderde zeilers en het participeren in opleidingen voor wedstrijdorganisator en lid van protest commissies. Kortom, een breed spectrum. De opleidingen passen goeddeels bij die van het Watersportverbond, en leveren daarmee landelijk -of zelfs internationaal- erkende opleidingen (bv: CWO I en II, Vaarbewijs I en IA).

De cursussen op de laagste niveau’s worden voor een groot deel geleverd door actieve, ervaren leden van de vereniging, die dat doen op vrijwillige basis. Voor de gevorderde cursussen zijn gekwalificeerde instructeurs beschikbaar.
Ook worden jaarlijks in het voorseizoen flottieljezeilevenementen georganiseerd aan de Kroatische kust.

Er zijn specifieke faciliteiten voor gehandicapte zeilers. Daarvoor zijn enkele 2.4m2 zeilboten beschikbaar, ondersteund door de Stichting Wedstrijdzeilen met Gehandicapten.

Mail volwassenenzeilen