Commissie Jeugdzeilen

De Commissie Jeugdzeilen (CJZ) zorgt ervoor dat onze jonge leden vertrouwd worden gemaakt met het zeilen. Veiligheid, plezier en ontwikkeling zijn hierbij de kernwaarden. Met de beginners begint het zeilen spelenderwijs en wordt er bijvoorbeeld ook aangelegd om te spelen op een eilandje. De kids belanden in de zomer ook zeker in het water om lekker te zwemmen. Ondertussen ligt er wel een gedegen opleidingssysteem ten grondslag aan de zeillessen. Via dit CWO-systeem wordt helder waar het kind staat en wat het nog kan leren.

De commissie organiseert deze opleidingen, leidt jeugdtrainers op en stuurt deze aan, draagt zorg voor het materiaal en communiceert met de ouders. Daarnaast zijn we ook veel op het water te vinden, bijvoorbeeld als begeleider op een motorboot. We vergaderen gemiddeld eens per maand, en verder hebben we intensief contact via een Whatsapp-groep en natuurlijk gewoon aan de waterkant.

We kunnen erg goed versterking gebruiken, op allerlei verschillende gebieden, van administratief, tot actief op het water. Lijkt dit je leuk, dan kun je altijd eerst eens komen kijken wat het inhoudt. Je hoeft niet zelf zeilende kinderen te hebben. We horen graag van je!

Voor meer informatie zie ook de pagina over het jeugdzeilen of neem contact met ons op via jeugdzeilen@vwdtp.nl.