GECANCELD

Door gebrek aan capaciteit bij de voorbereidingswerkgroep, moesten we dit weekend helaas aflassen.
In 2024 doen we een nieuwe poging voor de revival van dit evenement.

Laser-Windsurfer LT evenement, 8 en 9 juli

In het weekend van 8 en 9 juli vindt op het Paterswoldsemeer het eerste Laser-Windsurfer LT weekend van dit millennium plaats. In de vorige eeuw was dit evenement een periode erg populair. Maar door de ontwikkelingen die de windsurfsport in de jaren tachtig doormaakte, vertrokken de windsurfers naar meer windrijke streken (betrof o.a. het varen op kleinere planken met voetbanden (fun boards); wel snel met veel wind, maar ook planken waarmee je niet meer fatsoenlijk een kruisrak kunt varen).
In het volgende nieuwsitem wordt de opkomst, ondergang en hergeboorte van dit evenement in een historisch perspectief geplaatst: < link naar nieuwsitem >

De Windsurfer (tegenwoordig eervol Oude Deur genoemd 😬) is in de nieuwe versie van dit evenement vervangen door de Windsurfer LT (een 5 kg lichter redesign van de vroegere Windsurfer, voorzien van een inklapbaar zwaard en modern tuig; voor de rest zijn de principes hetzelfde gebleven: het is een strikte eenheidsklasse, geen voetbanden, iedereen vaart met hetzelfde materiaal).

De Laser is eveneens een strikte eenheidsklasse en zelf voor zowel vrouwen als mannen een Olympische klasse. De boot is nog vrijwel dezelfde al die in de jaren tachtig. Wel is het trimsysteem gemoderniseerd en is het oude standaardzeil vervangen door een degelijker radiaal gesneden variant. De International Laser Class Association wil de ontwikkeling van de Laser graag zelf in de hand houden en heeft ondertussen alle rechten op de Laser verworven, m.u.v. de naam. Daarom heet de wedstrijdlaser sinds een paar jaar ILCA-dinghy. De Laser Standaard heet nu ILCA 7 en de Laser Radiaal ILCA 6. Vanwege het nostalgisch karakter van het evenement hebben we voor dit evenement voorlopig de naam Laser gehandhaafd.

Laser en Windsurfer LT-zeilers vorm een team ‼️ en schrijf je in. We gaan 10 wedstrijden varen; we zorgen voor een geoliede organisatie op het water en gezelligheid op de wal. De helft van de tijd ben je aan het windsurfen, de andere helft zeil je wedstrijden in de Laser.
Je kunt je vanaf vrijdagavond 23 juni inschrijven, via de blauwe knop op deze pagina.

Huur Lasers en huur Windsurfer LT’s beschikbaar
Beschikt jouw team niet over een Laser, dan kun je tegen een gereduceerd tarief een Laser van VWDTP huren. Er zal assistentie worden verleend bij het optuigen. Hetzelfde geldt als jouw team niet zelf beschikt over een Windsurfer LT, je kunt die tijdens het evenement voor een schappelijk tarief huren bij Lucien, de Nederlandse Windsurfer LT promotor. Vink bij de inschrijving aan wat je wilt huren, dan wordt hierover contact met je opgenomen.

Wij wensen jullie heel veel plezier en een sportieve strijd op het water.

Werkgroep Laser-Windsurfer LT weekend (Hans Slijkhuis, Jeroen Tiel en Hans Jurgen Klaassen)

Meer informatie

Mocht je na inschrijving nog een wijziging willen doorgeven, stuur dan een mail naar wedstrijdkantoor@vwdtp.nl.