16m2 VWDTP-bokaal

16m2-ILCA evenement, 8 en 9 juni

Vanaf de jaren dertig varen zestienkwadraten (16m2’s) hun wedstrijdjes op het Paterswoldsemeer. Tegenwoordig ronden ze daar de merktekens Visser en Helder, genoemd naar beroemde lokale botenbouwers en kampioenen van de 16m2. De 16m2 is een populaire nationale wedstrijdklasse. Bij de Sneekweek is het zelfs één van de grootste klassen.

Begin jaren zeventig verschenen de eerste Lasers op het meer. Een heel ander type boot: geen hout maar polyester, geen tweemans maar eenmansboot, geen gaffel- maar torentuig, geen kiel maar midzwaard en zonder trapeze. De Laser groeide uit tot de grootste internationale zeilklasse ooit. Sinds enkele jaren heet de Laser “ILCA dinghy”. De International Laser Class Association bewaakt de belangen van deze strikte Olympische eenheidsklasse.

Interessant om een gezamenlijk evenement te organiseren voor zulke verschillende boten. Naar verwachting starten zaterdagochtend zo’n 20 16 m2’s en 40 ILCA dinghy’s hun eerste race. Met de ILCA’s in drie verschillende klassen (ILCA 7, 6 en 4). Een mooi gezicht wanneer deze grote velden de eerste bovenboei ronden,  op weg naar de finish.

De zaterdag wordt na drie wedstrijden afgerond met een steigerborrel met borrelhapjes, aangeboden door het bestuur van VWDTP. Zondag komen we na twee wedstrijden moegestreden aan de wal, om het evenement af te sluiten met een gezellige prijsuitreiking.

16m2 en ILCA-zeilers doe mee en meld je aan!!! Je kunt je inschrijven via onderstaande blauwe knop.
Kom naar het Paterswoldsemeer op 8 en 9 juni; we gaan 5 wedstrijden varen; we zorgen voor een geoliede organisatie en een uitbundig walprogramma.
Kortom veel strijd op het water en veel gezelligheid aan de wal.

Mocht je na inschrijving nog een wijziging willen doorgeven, stuur dan een mail naar wedstrijdkantoor@vwdtp.nl.
Twee maanden voor aanvang evenement zal er meer informatie op deze pagina worden geplaatst.

Meer informatie

Foto’s

Betalen

Schrijf je eerst in! En betaal daarna via de volgende betaallink:
https://vwdtp-site.e-captain.nl/activiteiten/1119/betalen-voor-16m2-ilca-evenement
Betaal liefst gelijk na inschrijving, maar in ieder geval een week voor aanvang van het evenement.
(NB: de betaling wordt geautomatiseerd verwerkt in de administratie van VWDTP; de kolom “Betaald?” in de deelnemerslijst op deze pagina wordt een paar keer per week handmatig bijgewerkt)

Deelnemers

KlasseZeilnummerNaam stuurmanNaam bemanningBetaald
ILCA 7
193564
Menno Kuiper
ja
Aantal boten:1