16m2 VWDTP-bokaal

16m2-ILCA evenement, 10 en 11 juni 2023

Vanaf de jaren dertig varen zestienkwadraten (16m2’s) hun wedstrijdjes op het Paterswoldsemeer. Nu ronden ze daar de merktekens Visser en Helder, genoemd naar beroemde lokale botenbouwers en kampioenen van de 16m2. De 16m2 is een populaire nationale wedstrijdklasse. Bij de Sneekweek is het zelfs één van de grootste klassen.

Begin jaren zeventig verschenen de eerste Lasers op het meer. Een heel ander type boot: geen hout maar polyester, geen tweemans maar eenmansboot, geen gaffel- maar torentuig, geen kiel maar midzwaard en zonder trapeze. De Laser groeide uit tot de grootste internationale zeilklasse ooit. Sinds enkele jaren heet de Laser “ILCA dinghy”. De International Laser Class Association bewaakt de belangen van deze strikte Olympische eenheidsklasse.

Interessant om een gezamenlijk evenement te organiseren voor zulke verschillende boten. Naar verwachting starten zaterdagochtend zo’n 20 16 m2’s en 40 ILCA dinghy’s hun eerste race. Met de ILCA’s in drie verschillende klassen (ILCA 7, 6 en 4). Een mooi gezicht wanneer deze grote velden de eerste bovenboei ronden en op weg gaan naar de finish.

De zaterdag wordt na drie wedstrijden afgerond met een steigerborrel met borrelhapjes, aangeboden door het bestuur van VWDTP. Zondag starten we om 11.00 uur en na twee wedstrijden komen we dan moegestreden aan de wal, om het evenement af te sluiten met een gezellige prijsuitreiking.

16m2 en ILCA-zeilers doe mee en meld je aan!!! Je kunt je inschrijven via onderstaande blauwe knop.
Kom naar het Paterswoldsemeer op 10 en 11 juni; we gaan 5 wedstrijden varen; we zorgen voor een geoliede organisatie en een uitbundig walprogramma.
Kortom veel strijd op het water en veel gezelligheid aan de wal.

Mocht je na inschrijving nog een wijziging willen doorgeven, stuur dan een mail naar wedstrijdkantoor@vwdtp.nl.

Deelnemers

KlasseZeilnummerNaam stuurmanNaam bemanningBetaald
ILCA 7
193564
Menno Kuiper
ja
Aantal boten:1