Zondagochtend competitie

Zondagochtend-competitie 2023

In de zondagochtend-competitie wordt gestreden om het clubkampioenschap voor de verschillende zeilklassen binnen de club. De wedstrijden worden in de periode april – september verzeild.

Alle eenheidsklassen zijn welkom. Voor de start van een eenheidsklasse geldt een minimum van 3 boten. Zijn er minder, dan kan een eenmalige bezemklasse of samenvoeging van meerdere klassen worden overwogen. Informeer bij de wedstrijdleiding voor structurele deelname en/of uitslagverwerking.

In ratingklassen zijn de boten verschillend. Hierbij krijgen boten een ratingfactor, zodat de finishtijd vertaald kan worden naar een tijd gecorrigeerd voor de specifieke eigenschappen van de boot.
Voor de polyvalk-klasse zijn geen ratingfactoren bekend. Het wedstrijd comité start en finisht de klasse, maar de polyvalk-klasse (lees: de klasse-voogd of vertegenwoordiger) is zelf verantwoordelijk voor de uitslagverwerking.

Bezit je zelf geen boot, dan kun je een dagdeel een boot van de club huren om mee te doen (ILCA of polyvalk). Bij de tweemansboten is regelmatig behoefte aan fokkenisten. Ook een mooie manier om wedstrijdervaring op te doen.

Bijzonderheden 2023
• twee korte wedstrijden op zondag 14 mei, 2 juli en 10 september
• wedstrijd van zo 28 mei wordt verplaatst naar maandag 29 mei (2e Pinksterdag)
• geen wedstrijden op zondag 11 juni, 9 juli en 27 augustus (i.v.m. evenementen)
• laatste wedstrijd en prijsuitreiking op zondag 1 oktober
• de banenkaart 2020 is geldig

Deelname aan de wedstrijden is gratis voor leden. Gasten kunnen op voorspraak van de klasse-voogden en ter beoordeling van het wedstrijdcomité maximaal 3x gratis deelnemen.