6 januari 2024

Lezing Jelmer van Beek

Uitnodiging voor 4 februari 2024
Van het Paterswoldsemeer tot de Ocean Race.
Hoe de jongensdroom van Jelmer van Beek werkelijkheid werd.

Het bestuur van Vereniging Watersport de Twee Provinciën nodigt u uit op 4 februari 2024 voor de presentatie van zeiler en schipper Jelmer van Beek. Hij gaat ons vertellen over zijn avonturen tijdens de Ocean Race van 2023.

Wie het spektakel van de Whitbread Round, the World Race en de Volvo Ocean Race van de afgelopen 50 jaar herinnert, zal diep respect hebben voor de schippers en bemanningsleden van deze boten. Het is topsport op het hoogste niveau. Dit jaar heeft Jelmer van Beek, schipper van de Janssen De Jong (kortweg JAJO) zich aan het team van zeiltoppers toegevoegd.

Jelmer hoorde als jonge zeiler bij VWDTP de verhalen van Simeon Tienpont over de Volvo Ocean Race. Zijn grote droom was dat ooit zelf mee te maken.
Zo stond hij in 2018 nog als fan aan de kant bij de finish in Scheveningen… In 2023 kwam zijn droom uit. Hij mocht meedoen als schipper van Team JAJO aan de Ocean Race. En niet zonder succes! Op de finish in Genua stond de 28-jarige schipper op het podium tussen de andere grote zeilers van deze tijd.

Jelmers indrukwekkende verhaal over de Ocean Race – aangevuld met supergave video’s – is voor iedereen inspirerend. Voor jeugdzeilers, voor volwassen zeilers en voor alle andere liefhebbers van watersport.

U bent van harte welkom om naar het verhaal van Jelmer van Beek te komen luisteren. Voor leden van VWDTP is de toegang gratis. Voor niet-leden € 10.
Leden kunnen zich aanmelden via deze link: https://vwdtp-site.e-captain.nl/activiteiten/1081/van-paterswoldsemeer-tot-ocean-race
Let op: er gaat ook een persbericht uit, er komen ook niet-leden op de lezing af. Schrijf je dus zo snel mogelijk in, liefst nog vóór de nieuwjaarsreceptie op 14 januari (zie “aantal nog beschikbare plaatsen” in de inschrijvingspagina).

Programma zondag 4 februari 2024:
15:00 uur – inloop met koffie en thee van de club
15:30 uur – interactieve presentatie met Jelmer van Beek
Na afloop: nazit met een drankje
Locatie: J.E. Scholtenzaal, Meerweg 227 Haren

Graag tot dan!

Het bestuur van VWDTP

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…

Friesland dag 2024

Friesland dag 2024

De "Friesland dag" vind dit jaar op zaterdag 7 september plaats. Het is een dag voor de cursisten van het volwassenen...

Lees meer