16m2’s doen het nu met ILCA dinghies 😃

🫵 16m2 en ILCA zeilers, deze date moet je meemaken❣️

Schrijf je hier in 😍

Op zondag 2 februari 2020 vond er een historische bijeenkomst plaats in het clubhuis van VWDTP. Wedstrijdzeilers en organisatoren van zeilwedstrijden discussieerden die ochtend over de wedstrijden die bij VWDTP worden georganiseerd en het wedstrijdzeilen in het algemeen. Eén van de wensen die daar naar voren kwam was het jaarlijks organiseren van een aantal landelijke zeilwedstrijdevenementen op het Paterswoldsemeer. Wedstrijden met uitstraling, waar zeilers uit het hele land op af zullen komen. Wedstrijden die VWDTP en Groningen positief op de kaart zetten!

Maar … door de Corona-pandemie gebeurde er in 2020 niet veel met deze wens. Begin 2021 werd echter een werkgroep opgericht die zichzelf de opdracht gaf de commissie wedstrijdzeilen te ondersteunen door een aantal landelijke wedstrijden te organiseren en daarbij tevens een werkwijze te ontwikkelen waarmee de organisatie van dit soort grote evenementen wordt ondersteund. Het “Handboek organisatie zeilwedstrijdevenementen” was geboren 🐣 En groeide in drie jaar uit tot een belangrijk hulpmiddel bij de best wel omvangrijke en vaak complexe organisatie van dit soort evenementen.

En in op 12 en 13 juni 2021 had de 16m2-klasse de eer, om als eerste klasse in Nederland sinds de uitbraak van Corona weer een echt evenement te kunnen varen. 25 exemplaren van deze fraaie houten schepen verschenen aan de start op het Paterswoldsemeer.

In 2022 werd dit evenement in dezelfde vorm herhaald. Deze keer met 19 16m2’s aan de start. Wederom een fantastisch evenement, maar ook werd duidelijk dat zo’n evenement eigenlijk niet uit kan bij een deelname van slechts 19 schepen.
De werkgroep zeilwedstrijdevenementen besloot bij de evaluatie in het najaar, dat het goed zou zijn om de 16m2 een verbintenis te laten aangaan met de bij VWDTP populaire Laser klasse (tegenwoordig ILCA dinghy geheten). Het 16m2-ILCA evenement werd in de steigers gezet en zal in het weekend van 10 en 11 juni zijn beslag krijgen.

Op de infopagina van het evenement kun je meer informatie vinden over dit unieke evenement; kun je je inschrijven, en; zie je wie van jouw collega-zeilers je al voor gingen 😃

Zorg ervoor dat je erbij bent: het eerste 16m2-ILCA evenement ter wereld 💃🏻 🏆 🕺🏼

Menno Kuiper

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…