Zeilvereniging

VWDTP, zoveel ‘meer’!

Bij de vereniging VWDTP kun je leren (wedstrijd)zeilen, dat is in Haren en omstreken een bekend gegeven. Wat slechts weinig mensen weten is dat er veel meer te doen is bij deze florerende watersportvereniging, idyllisch gelegen aan de zuidkant van het paterswoldse meer, in een statig pand met daarin alle denkbare faciliteiten waarover een vereniging zou moeten beschikken. Zo kunnen leden van de vereniging onder andere gebruik maken van 2 bootkranen tot 2 ton, een trailerhelling, kleedkamers en douches, terras aan het water en bar met volledig uitgeruste keuken, voldoende parkeergelegenheid en faciliteiten voor mensen met beperking.

Bovendien is er een zeer actieve vrijwilligersorganisatie die zich onder andere bezig houdt met onderhoud van het terrein, boten en gebouwen, het organiseren van activiteiten op het water en aan de wal, bemensing van het terras en de bar en belangenbehartiging van watersport bij overheden en andere organisaties. De vereniging is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om te helpen of om nieuwe activiteiten op te starten. Zo zijn een aantal vrijwilligers onlangs begonnen met een jaarlijkse windsurfer competitie, kustroeien, zeilen voor mensen met een beperking en met stand up paddling (SUP-en). Ook zijn er leden en actieve vrijwilligers die weinig hebben met (wedstrijd)zeilen maar wel met water(sport) in het algemeen, het paterswoldsemeer en/of het verenigingsleven.

De zeer actieve vrijwilligers van de wedstrijdcommissie organiseren het hele seizoen een breed scala aan zeil competities voor zowel beginnende als ervaren wedstrijdzeilers. Zo zijn er elke zondagochtend wedstrijden voor diverse klassen zoals de Lasers, BM-ers, Sailhorse en Valken, elke dinsdagavond een all ships race op handicap, en diverse grotere evenementen waar ook zeilers uit de rest van het land op af komen. Het aanbod van trainingen en opleidingen is zeer breed; van laser en valken trainingen tot volledige CWO cursussen. Speciaal voor de jeugd wordt er veel georganiseerd zoals zomerzeilweken en zeillessen in pico’s, lasers, valken en optimisten.

Kortom: VWDTP, zoveel ‘meer’!

Meer informatie vind je op vwdtp.nl, mail met pr@vwdtp.nl en laat je terugbellen of kom gezellig langs voor een praatje aan de bar of op het terras.