Zondagochtend competitie

Zondagochtend competitie

In de zondagochtend competitie wordt gestreden om het clubkampioenschap voor de verschillende vaste zeilklassen binnen de club. In principe worden de wedstrijden iedere zondagochtend in de periode april – september verzeild. In het laatste weekend van september vindt de prijsuitreiking plaats.

Alle vaste zeilklassen binnen de club kunnen meedoen. Voor een klasse is een eigen start als er 3 of meer boten aan de startlijn verschijnen. Als er niet genoeg boten zijn om als aparte klasse te starten, kun je aan de wedstrijdleider vragen of je met een andere klasse mag meestarten. Je kunt dan buiten mededinging toch meevaren, waarbij je de boten van de ander klassen niet mag “hinderen”.
De Polyvalken starten als eerste om 10:50. Vanaf 11.00 uur starten de overige klassen in de volgorde zoals die op het startschip wordt aangegeven.

Normaal wordt er één wedstrijd gezeild, maar een aantal keren vinden er twee starts achter elkaar plaats. In 2022 worden op de volgende zondagen 2 wedstrijden achter elkaar gezeild: 19 juni, 10 juli en 14 augustus.

Deelname aan de wedstrijden is gratis voor leden.

Bezit je zelf geen boot, dan kun je een dagdeel een boot van de club huren om mee te doen (Laser of Polyvalk). De Polyvalk zeilers verzamelen zich zondagochtend om 10 uur op het terras en dan wordt er een bootindeling gemaakt.
Verder is bij de overige tweemansboten regelmatig behoefte aan een fokkenist. Ook een mooie manier om wedstrijdervaring op te doen.

Deelnemers

Aantal boten: 76
X