16m2 VWDTP-bokaal

Rabenhaupt Regatta 2022

De Rabenhaupt Regatta is een echte klassieker, die al vanaf 1932 jaarlijks in het laatste weekeinde van augustus op het Paterswoldsemeer wordt verzeild.

De zeilwedstrijden zijn verbonden aan de herdenking van het Gronings ontzet. In 1672 werd de Republiek der Verenigde Nederlanden aangevallen door Engeland, Frankrijk, de keurvorst van Aken en de bisschop van Munster. Die laatste is in de stad Groningen beter bekend onder de naam Bommen Berend. De bisschop moest Groningen veroveren en Carl von Rabenhaupt was de legercommandant die de stad op voortvarende wijze verdedigde. Op 28 augustus 1672 moesten de troepen van Bommen Berend afdruipen en werd Groningen ontzet.

Op en rond deze datum zijn er ter nagedachtenis feestelijkheden in de stad, gezelligheid in de cafés, is er kermis, en wordt, last but not least, de Rabenhaupt Regatta verzeild!!!

Landelijke wedstrijd voor Laser en Sailhorse

De wedstrijden zijn toegankelijk voor alle klassen waarvoor minimaal 5 boten aan de start verschijnen. Voor 2022 staat de Rabenhaupt op de landelijke wedstrijdagenda van de Laser klasse (standaard, radiaal en 4.7) en Sailhorse klasse. Van deze klassen worden dan ook grote velden verwacht. Per wedstrijddag zijn er 3 starts.

Steigerborrel

Er wordt een groot aantal deelnemers verwacht en veel aanhang en publiek. De eerste wedstrijddag zal worden afgesloten met een steigerborrel, met hapjes, drankjes en muziek.

De inschrijving voor de Rabenhaupt Regatta is gesloten.

X