2 oktober 2020

Corona maatregelen voor onze vereniging

N.a.v. De persconferentie afgelopen maandag heeft het bestuur zich beraad over de corona maatregelen voor onze vereniging.

Het watersportverbond geeft aan;
Wedstrijdzeilen en trainingen mogen doorgang vinden echter zonder publiek.
Sportkantines (hier valt het Vooronder ook onder) moeten gesloten worden.

 • Zeilers / roeiers kunnen het water op, er is echter geen toegang tot douches en het Vooronder, wel tot de toiletten van het HSP gebouw. De 1,5 meter regel moet op het gehele terrein en de steigers gehandhaafd blijven en mag er geen sprake zijn van samenscholing.
 • De MayDay opleiding en opleiding instructeur op maandag zullen nog doorgang vinden, zij hebben hun activiteiten buiten op het water.
 • Het Vooronder is inmiddels gesloten; de keuken/koffiezetapparaat etc. mogen niet gebruikt worden en het terras is ontruimd om samenscholing buiten niet aan te moedigen.
 • Het HSP gebouw is open voor toilet gebruik
 • Het HSP gebouw mag gebruikt worden voor vergaderingen (als de digitale weg niet haalbaar is en onder strikte naleving van de RIVM richtlijnen: 1,5. onderlinge afstand houden, mondkapje op wanneer men niet zit, handen ontsmetten bij binnenkomst en vertrek en bij klachten thuis blijven). Er kunnen 2 deuren open voor de ventilatie. Het keukentje mag niet gebruikt worden.
 • De materiaalcommissie mag i.v.m. onderhoud in afgeslankte vorm doorgaan. Zij hebben toegang tot het HSP gebouw en de loods en niet tot het Vooronder.
 • Alfred is dagelijks aanwezig in de ochtend met huishoudelijke activiteiten en zal de komende week i.v.m. de vakantie van de beheerder het HSP gebouw open doen. Het bestuur zorgt voor de sluiting van het HSP gebouw rond 19.00 uur.
 • De voorzitter zal een brief in het vooronder klaar leggen voor eventuele controleurs, waarin de aanwezigheid van Alfred en materiaalcommissie geborgd wordt.
 • Voor het takelen van boten dient men contact op te nemen met de havenmeester.
 • Het winterprogramma voor volwassenen wordt voorlopig stil gelegd (in overleg met de Clubhuiscommissie).
 • Er zal dit najaar geen cursus klein vaarbewijs gegeven kunnen worden in onze accommodaties, tenzij de landelijke regels tijdig versoepelen.

Misschien zijn de volgende berichten ook interessant…

Informatie over blauwalg

Op 31 mei jongstleden vond er een informatiebijeenkomst plaats over blauwalg in het Paterswoldsemeer. De opkomst was...

Lees meer

Esso Ferwerda

Esso Ferwerda heeft besloten het rustiger aan te doen en heeft zijn vele vrijwillige functies bij VWDTP één voor één...

Lees meer
Vacature Barmedewerker

Vacature Barmedewerker

Lijkt jou jij het leuk om te werken op één van de mooiste plekken aan het Paterswoldsemeer? Heb je affiniteit met...

Lees meer
X