VWDTP Eredivisieteam in Almere

En we zijn weer los! Seizoen 2018 is niet alleen als zeilseizoen begonnen, ook de Eredivisie is afgetrapt. Het weekend van 13 t/m 15 april in Almere was de seizoen opener. Met het vernieuwde en verjongde team hebben we natuurlijk al een keer getraind op de Gouwzee en kwamen dus niet helemaal onvoorbereid op het Weerwater in actie. Met dit jaar 15 teams aan de start lijkt het dus eenvoudiger dan de voorgaande jaren, waar we nog tegen 17 andere teams mochten strijden. Niets is minder waar!

De voorspelling voor het weekend was al niet al te rooskleurig als het om de wind ging. Wanneer Windfinder blauw kleurt en de pijltjes alle kompasrichtingen binnen 6 uur hebben afgetikt, dan zit er weinig potentiële energie in de lucht voor zeilers. De voorgaande seizoenen en evenementen laten zien dat we met iets meer wind wij toch wat professioneler zijn, wat je terugziet in de uitslagen. Maar, we kunnen het weer en daarmee de wind nog steeds niet veranderen, de manier waarop je er mee om moet gaan wel. En dan blijkt dat het ene team dat toch iets anders en klaarblijkelijk beter doet dan het andere team. De verschillen waren weer miniem en na 9 races is er nog van alles mogelijk.

Kortom: Het nivo ligt wederom ongekend hoog, elk foutje wordt knetterhard afgestraft en als je al een bootlengte verliest door een niet optimale start, een niet helemaal vlekkeloze overstag of een wat roestige boeironding, lig je meteen derde. En dat is nog best goed in een veld van vijf bootjes. Vierde en vijfde plekken zijn funest voor een goede eindklassering. En juist die plekjes hebben we net iets teveel gevaren in het eerste evenement. Deden we dan dingen niet goed? Nou, net niet goed genoeg.

Daar gaan we aan werken in de volgende trainingen om in Roermond er weer knetterhard tegenaan te gaan. Dat festijn vindt plaats op 8 t/m 10 juni. We houden je op de hoogte!

Voor de cijferaars: met een gat van zes naar vier en vijf naar dertien met nog vier evenementen, dus theoretisch nog zestig races te gaan, is er nog geen reden tot paniek. Klik hier voor de uitslag in cijfers en letters.

terug naar overzicht