VWDTP Eredivisieteam goes international

Schreven we vorig jaar al een keer dat “het niet gekker moest worre”, het is dus echt gekker gegaan! Met een vierde plaats in 2017 in de nationale Eredivisie hebben we een ticket verdiend voor de Sailing Champions League.

Van 3 tot en met 6 augustus werd de tweede halve finale voor de Sailing Champions League georganiseerd in St. Petersburg, in jawel, Rusland. Daar mocht het Eredivisieteam dus heen om de naam van onze club hoog te gaan houden. Omdat je niet elke dag in die stad komt, hadden we besloten om er maar een paar dagen extra heen te gaan, om even de toerist uit te gaan hangen. Dat is goed gelukt: hop on/hop off bustrip, boattrip, de Hermitage, de metro… alles gezien en gedaan. Mocht je de kans hebben: doe een weekje St. Petersburg, wat een indrukwekkende stad!

Waar we uiteindelijk voor kwamen, het zeilen, is ook goed gelukt. Op de rivier de Neva, tussen de Hermitage en het Peter and Paul Fortress, lag een korte wedstrijdbaan waar 24 teams uit heel Europa het allerbeste uit zichzelf moesten zien te halen om bij de eerste 16 te eindigen. Een paar weken eerder hebben 22 teams in Porto Cervo hetzelfde trucje gedaan en ook daarvan gaan de eerste 16 door naar de finale in St. Moritz, Zwitserland.

We gaan er van uit dat iedereen al weet wat de uiteindelijke uitslag is, maar mocht je alles gemist hebben op Facebook en Youtube en wat dies meer zij, we gaan dus ook nog naar St. Moritz. Van 30 augustus tot en met 2 september wordt daar de finale gevaren en VWDTP behoort dus tot de 32 beste National Sailing League teams van de wereld! We gaan het deze keer op hoog nivo doen. Het watertje ligt op zo’n 1800 meter, tegen een skigebied aan. Dus we checken niet alleen Windfinder, maar ook Sneeuwhoogte om te weten te komen wat ons daar te wachten staat.

We gaan je wederom op de hoogte houden via Facebook en we zijn te volgen via de live tracker van sapsailing.com. Of kom gewoon gezellig langs om mondain te genieten van de Zwitserse Alpen.

Na dit internationale avontuur staan we weer met beide beentjes op de Nederlandse grond om in Lelystad te gaan vlammen voor het vierde evenement van de Eredivisie. Dit is tijdens de Hiswa te water, genoeg redenen om daar ook even een blik te werpen op het nationale Eredivisie Zeilen. Op 7 september gaan we daar weer los.

 

terug naar overzicht