SAILABILITY

Dit jaar is zeilen voor personen met een fysieke beperking ook mogelijk bij de Vereniging Watersport de Twee Provinciën (VWDTP) aan het Paterswoldsemeer.

Er worden bij VWDTP dit jaar in samenwerking met Sailability 3 zeildagen georganiseerd, nl. 25 mei, 6 juli en 7 september
De zeildagen zijn bedoeld om mensen met een beperking de gelegenheid te geven te (leren) zeilen. Er wordt gezeild met Hansaboten. De Hansa 303 kan door een of twee personen gezeild worden. Dit maakt de boot voor zowel de beginnende als de gevorderde zeiler geschikt. Deze boten kunnen niet omslaan of zinken en liggen heel stabiel in het water. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor de doelgroep.

De beginnende zeiler gaat samen met een ervaren zeiler in deze boot. De gevorderde zeiler kan kiezen om samen of solo het water op te gaan.Ook kan worden gezeild in polyvalken. Deze boten zijn wat groter, er kunnen meer personen mee, maar afhankelijk van de handicap zal dat niet bij iedereen kunnen.

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.
Op zo’n zeildag wordt samen met vrijwilligers gezeild waarbij de beginnende zeiler ervaart wat het is om zelf een boot te besturen. De zeildag begint om 11 uur en eindigt, afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers ergens tussen 4 en 5 uur. Een lunch is bij de prijs inbegrepen.

Heb je nog vragen dan kun je bellen of mailen met Jacqueline Sol, onze contactpersoon voor zeilen met een lichamelijke beperking: j.j.solkuneman@gmail.com
Tel:06 20395425
Adres clubgebouw: VWDTP Meerweg 2279752 XD Haren
Tel:0503091366

Aanmelden voor de zeildagen bij VWDTP kan op de website van Sailability.

Kom op 25 mei, 6 juli of 7 september zeilen bij VWDTP in Haren!

terug naar overzicht