Oranje Regatta 2018

Na een prachtige training op zaterdag verzorgd door Klaas Bes en Erik Voets stond ons zondag de Oranje Regatta te wachten.

De weersvoorspelling was goed, er werd btf 2-4 verwacht met zon.

Voor mij waren dit na veel jaren in de Flits en Schakel te hebben gevaren de eerste wedstrijden in de Laser Radial en bij VWDTP. Een mooi evenement om te beginnen, veel starts met een korte maar spannende baan.

Dit bleek ook tijdens de eerste drie wedstrijden, het Radialveld lag dicht op elkaar en bij iedere wedstrijd bleef het tot op de finishlijn spannend. De finish was meerdere keren zo spannend dat we zelf niet wisten wie er nou een 1, 2 of 3 had gevaren.

Na een goed verzorgde lunch was iedereen klaar voor de laatste drie wedstrijden, helaas was de wind er nog niet klaar voor. De vierde wedstrijd hebben we kunnen varen, maar in mijn geval niet zo lekker als de eerste drie! Jammer genoeg moest de vijfde wedstrijd vanwege een blijvend draaiende wind eruit worden gegooid.

Ondanks de teleurstellende wind in de middag vond ik mijn eerste evenement bij VWDTP meer dan geslaagd. Ik kijk uit naar aankomend seizoen!

Meer foto’s van Oranje Regatta hier.

Zeilersgroet,

Rosalie Veenhoven

NED 209461

terug naar overzicht