Wil je leren zeilen in een Optimist?

Op zondag 27 mei organiseert zeilvereniging VWDTP in Haren van 10:00 – 16:00 een open dag. Heb je nog nooit gezeild en zou je dit graag een keer doen? Kom dan langs en maak gratis kennis met de zeilsport, instructeurs en de zeilvereniging.

Tijdens de open dag van “Vereniging Watersport De Twee Provinciën” ervaar je hoe het is om zelf actief te zijn op het water. Het programma staat volledig in het teken van watersporten met een geweldig scala aan mogelijkheden om actief aan deel te nemen. De dag begint met de onthulling door Jacques d’Ancona van een kunstwerk dat gemaakt is door leerlingen van het Zernike College.

Daarna start een waar waterspektakel: de jongste jeugd kan kennismaken met de watersport bij Optimist on Tour, de oudere jeugd kan zeilen in de Laser Pico en de volwassenen kunnen meezeilen in de Valk. Naast de introductie op het water, kun je vanaf ons terras de zeilwedstrijden bekijken. Voor de jeugd is dat de Q-cup wedstrijd in de Optimist. Heb je geen zin in zeilen, dan kan je suppen, kanoën of flyboarden.

Zeilvereniging VWDTP wordt bij de organisatie van deze open dag ondersteund door Optimist on Tour. Optimist on Tour is een initiatief van het Watersportverbond om waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de watersport. Hiermee wil het Watersportverbond  de watersport (zoals zeilen, kanovaren, suppen en windsurfen) op de kaart zetten voor de jeugd tussen de 8 en 13 jaar. Lees meer over Optimist on Tour op  hier

 

“Een van de doelstellingen van Optimist on Tour is plezier. Bij Optimist on Tour komen echt alle kinderen met een grote glimlach het water af. Een ander doel is om kinderen vervolgens door te laten stromen naar een vaarschool of vereniging. En hoe leuk dat ze zich bij VWDTP meteen kunnen aanmelden voor een tweede proefles of wie weet boeken ze wel een zeilkamp.”

Aldus Ilse Köpping,

hoofdinstructeur Optimist on Tour.

terug naar overzicht