Verenigingstraining

Wil jij ook een ervaren zeiler worden ? Meld je dan aan voor de verenigingstraining voor de jeugd.

De verenigingstrainingen zijn wekelijkse trainingen waarin op doordeweekse avonden in verenigingsverband wordt getraind vanaf beginners niveau tot nationaal en internationaal niveau.

De trainingen worden per klasse zoveel mogelijk op dezelfde avond gehouden om een flexibele indeling van de zeilers in groepen mogelijk te maken en deze afhankelijk van vorderingen, trainingsvormen en weersomstandigheden gemakkelijk aan te kunnen passen. Ook het contact tussen zeilers van verschillend niveau en de teamvorming worden hierdoor bevorderd.

In 2019 bestaan de verenigingstrainingen voor Optimist, Splash en Laser uit 16 trainingen, en de Laser Pico ( tweemans) heeft 14 trainingen. Voor de beginnende Optimistzeiler (ook degenen die al een introductieweek o.i.d. hebben gedaan ) is de omslatraining in het zwembad inbegrepen . De meer gevorderden hebben geen extra onderdeel, maar worden gemiddeld in iets grotere groepen en door iets verder gevorderde trainers getraind. Voor de beginnende zeilers is er de mogelijkheid om een bootje te huren. Een zwemvest is bij de huurprijs inbegrepen. Bij het huren van een Laser Pico is naast een zwemvest ook een surfpak inbegrepen in de prijs.

CWO-vorderingenstaat en –diploma:

Tijdens de lessen worden door trainers zogenaamde vorderingenstaten gebruikt, waarop wordt afgetekend aan welke onderdelen van het CWO-diploma is voldaan. Is de lijst compleet, dan wordt na examinatie door een CWO beoordelingsgemachtigde het betreffende CWO-diploma uitgereikt. Een deelnemer kan de betreffende vorderingenstaat meenemen indien hij/zij ergens anders, bijv. in de zomervakantie, bij een zeilschool een cursus volgt en de lijst aldaar verder laten invullen. Op die manier wordt landelijk met eenzelfde systeem gewerkt, terwijl de wijze waarop de opleiding plaatsvindt toch verschillend kan zijn. VW DTP beschikt over beoordelingsgemachtigden die namens het Watersportverbond voor diverse zeildisciplines examen af mogen nemen.

Wanneer

Van april tot en met september.

Tijden

Donderdagavond 18.00 – 20.30.

Wie & wat

Jeugd van 7 tot 18 jaar

Kosten

Prijzen trainingen exclusief huurboot:

€ 187,50 Instroom Optimist D

€ 200,- Optimist, Splash en Laser

€ 175,- Laser Pico

Wil je een verenigingsboot huren tijdens de trainingen dan vindt je hieronder de prijzen:

Boothuur (incl.zwemvest) Optimist D – € 120,00

Boothuur ( incl. zwemvest) Optimist C – € 128,00 ( gebruik alleen tijdens de trainingen en bij voldoende beschikbaarheid. Als je optimist C vaart is het eigenlijk de bedoeling dat je over een eigen boot beschikt).

Boothuur p.p(incl. wetsuit en zwemvest) Laser Pico – € 175,00 (gebruik alleen tijdens de trainingen)

Inschrijven

Optimist A & B (gevorderde jeugd)
Optimist C (beginnende wedstrijdzeiler)
Optimist D (beginners)
Laser Pico (2 mans boot)
Splash en Laser

Kleding

Optimist – gemakkelijk zittende kleding en schoenen die nat mogen worden. Bij slecht weer regenkleding en bij warm weer een pet of zonnebril.

Splash en Laser – zeilkleding
Laser Pico – surfpak en zwemvest van de vereniging. Zwemshort is verplicht (i.v.m. slijtage van de pakken )
Het dragen van een zwemvest is tijdens alle trainingen verplicht.

Neem altijd droge kleding en een handdoek mee. Een flesje water is ook handig om mee te nemen, want zeilen is hard werken en daar krijg je dorst van.

terug naar overzicht

Homepage van Vereninging Watersport de Twee Provinciën