Verenigingstraining

Wil jij ook een ervaren zeiler worden ? Meld je dan aan voor de verenigingstraining voor de jeugd.

De verenigingstrainingen zijn wekelijkse trainingen op verschillende avonden, waarop in verenigingsverband wordt getraind vanaf beginnersniveau tot nationaal en internationaal niveau.

In overleg word je in een passende groep geplaatst.

We varen in de Optimist, de Laser Pico en de Splash. Voor de beginnende zeiler doen we ook een omslagtraining in het zwembad. Een bootje met zwemvest kan worden gehuurd, wetsuits (surfpakken) moeten door de zeilers zelf worden geregeld en zijn wel dringend aangeraden.

CWO-vorderingenstaat en –diploma:

Tijdens de lessen worden door trainers zogenaamde vorderingenstaten gebruikt, waarop wordt afgetekend aan welke onderdelen van het CWO-diploma is voldaan. Is de lijst compleet, dan wordt na examinatie door een CWO beoordelingsgemachtigde het betreffende CWO-diploma uitgereikt. Een deelnemer kan de betreffende vorderingenstaat meenemen indien hij/zij ergens anders, bijv. in de zomervakantie, bij een zeilschool een cursus volgt en de lijst aldaar verder laten invullen. Op die manier wordt landelijk met eenzelfde systeem gewerkt, terwijl de wijze waarop de opleiding plaatsvindt toch verschillend kan zijn. VWDTP beschikt over beoordelingsgemachtigden die namens het Watersportverbond voor diverse zeildisciplines examen af mogen nemen.

Van ouders wordt verwacht dat ze 1 keer in de zoveel weken de rol van walouder op zich nemen. Informatie hierover ontvangen de ouders bij aanvang van de cursus.

 

Wanneer
Donderdagavond

Tijden
18.00 (zeilklaar) – 20.30

Wie & wat
Jeugd van 7 tot 16 jaar

Kosten

Training, 10x :   €140

Huur pico en  Optimist, 10x:   € 100

Huur Laser, 10x :  €150,00

EXTRA

3 extra zeillessen voor € 70,00 incl. huurboot of voor € 40,00 met je eigen boot. 

Inschrijven
Via de activiteitenkalender. Ben je nog geen lid dan moet je eerst een lidmaatschap aanmaken. Je ontvangt dan binnen 2 dagen je inloggegevens waarmee je kunt aanmelden.

Voor info mailen naar: commissiejeugdzeilen@vwdtp.nl

Kleding
Optimist – gemakkelijk zittende kleding en schoenen die nat mogen worden. Bij slecht weer regenkleding en bij warm weer een pet of zonnebril.

Splash, Laser, Pico: – Eigen wetsuit, eventueel zwemvest van de vereniging.

Neem altijd droge kleding en een handdoek mee. Een flesje water aan een touwtje is ook handig om mee te nemen want zeilen is hard werken en daar krijg je dorst van. Bij zonnig weer is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnecrème.

X