Informatieavond Eredivisie team VWDTP

Informatie avond Eredivisieteam VWDTP, maar wat is dat nu eigenlijk!?

Vanuit de wisselrib stappen we in de J70, we feliciteren het team dat net hun race gewonnen heeft en we horen dat de boot ‘zonder schade en helemaal ok is’. We varen een stukje upwind, een paar tackjes en we hijsen de gennakker om te checken of alles dat werkelijk netjes is achtergelaten. Alles ziet er goed uit. De oranje vlag op het startschip gaat omhoog. Nog 4 minuten voor de start, waar willen we starten? Hoe ligt de lijn erin? Welk patroon is te herkennen in de wind?
….
Nog minder dan 20 seconden, fokje wordt uitgerold. Snelheid maken en zorgen dat die je de boot onder ons op afstand kan houden om vrij te blijven varen. Goeie timing op het startschot! Hoe is de snelheid? Hoe is de hoogte? Tevreden over de trim?
…..
Als eerste bij de bovenboei. Welke richting in de downwind? Normal set of gybe set? Boot over stuurboord bij die de bovenboei ertussen wil… Geen ruimte! VLAGGEN! De Y-vlag wordt gehezen, de andere boot krijgt zn straf. Doorzeilen! SET!… En rust…. focus.

Zomaar een moment uit een eredivisie zeilwedstrijd. Met drie anderen in een mooie moderne kiel-sport-boot strijden tegen oud wereldkampioenen, oud Olympiërs en jonge talenten zeilen. Lijkt je dit op je lijf geschreven?

Kom dan naar de informatie avond op 12 februari. Vanaf 19:30 zal hier worden verteld over de Eredivisie Zeilen en het VWDTP Eredivisieteam. Daarnaast wordt verder ingegaan wat er bij komt kijken en kunnen vragen worden beantwoord. Ben jij dus geïnteresseerd in deze tak binnen de zeilsport? Dan zien we jou dinsdag 12 februari bij VWDTP.
ps. Kan je niet aanwezig zijn en ben je wel geïnteresseerd? Mail dan je intentie naar tho_boarding@hotmail.com. Stuur daarbij ook je zeilervaring (zeilcv) mee.

terug naar overzicht