Eredivisie Zeilen

Hier mogen 15 toonaangevende watersportverenigingen, uit heel Nederland aan meedoen. Zij gaan gedurende vijf speelronden strijden om het landskampioenschap in een jaarlijkse competitie. De winnende vereniging mag zich landskampioen noemen en plaatst zich voor de Internationale Sailing Champions League. Vernieuwend, Eenvoudig, Attractief.

De formule is helder: korte races, vijf identieke boten, 15 clubs, een wedstrijdbaan op unieke locaties, dicht bij de wal, verspreid door het gehele land. De Eredivisie Zeilen is de toonaangevende zeilwedstrijd die, iedereen snapt en die direct online en op de kant, te volgen is met live beelden en animaties voorzien van deskundig commentaar. In 3 dagen worden er max. 45 wedstrijden van max. 20 minuten gevaren.

Het Eredivisie zeilen wordt onder de landelijke media gebracht om de publiciteit voor het wedstrijdzeilen te vergroten. Dit wordt gedaan op verschillende manieren. Om de wedstrijden goed in beeld te brengen maakt de Eredivisie Zeilen gebruik van SAP Sailing software die de GPS-data van de deelnemers vertaald in een online race-viewer met commentaar en relevante analyses.

Daarnaast wordt de landelijke media voorzien van alle beelden en verdere media verslagen. Naarmate de competitie de komende jaren meer bekendheid zal genieten zal de mediawaarde stijgen. Het Eredivisie zeilen heeft New Skool media (uitgever van onder andere het blad ‘Zeilen’) als landelijke mediapartner.

Er wordt ook samengewerkt met de lokale media van de wedstrijdlocatie. Als laatste is Eredivisie zeilen actief op social media zoals YouTube, Twitter en Facebook en worden het nieuws gepubliceerd via www.eredivisiezeilen.nl.

logo-horizontaal