Hoe was 12 uurs race 2018

Op 30 juni was de 12 uurs race. Het was prachtig weer met veel zon en wind . Er hadden 5 teams ingeschreven dus met circa 25 deelnemers en een vol terras met toeschouwers was het gezellig druk. De lunch en de BBQ waren weer super verzorgd wat de dag extra geslaagd maakte.

Tijdens het eerste blok nam de bestursboot de leiding en rest van de vereniging volgde het bestuur. Zo hoort het ook 😉 Mooi dat het bestuur vele goede zeilers heeft. Maar daarna liet de boot met enkel e deelnemers van het eredevisie team zien waaorm zij namens vw DTP in de eredivisie zeilen en waren dan ook uiteindelijk de terechte winaar. Als 5 e boot voer het rescue team. Zij namen hun recue
verantwoordelijkheid heel serieus en bleven achteraan varen om te kijken of er ook hulp nodig was 😉 Echter, ze lieten wel zien ook goed te kunnen zeilen door vlakbij de 3 e en 4 e boot te blijven en af en toe plaagstootjes uit te delen door er vlak voor te varen en zo voor spanning te zorgen.


De wisselingen aan de T-stijger waren weer een spektakel. Met de strakke oosten wind waren goede en snelle wissels mogelijk.

Het eredivisie was na 12 uur zeilen overtuigend 1 e en het bestuur is heel verdienstelijk 2 e geworden. De strijd om de 3 e plek ging tussen de boot van het team onder aanvoering van Hans Slijkhuis en “Sixpack” over aanvoering van Gerrit van Ark. Hoewel “Sixpack” een hecht team is en het mooiste tenue had, moesten ze van hun sponsor in de loop van de middag wat sixpacks openen en zakte de concentratie wat weg 😉 ze moesten uiteindelijk de boot van Hans Sluikhuis dan ook voor laten gaan die heel terecht 3 e werd.

Kortom, het was weer een heerlijke en gezellige dag die zeker voor herhaling vatbaar is. Meer foto’s hier

terug naar overzicht