Growing a better world together

Bovenstaande titel slaat op de Rabobank en op ons samenzijn met meerdere verenigingen.
Afgelopen weekend was ik trots op het feit dat onze 16m2 collega’s bij ons op het Paterswoldsemeer kwamen zeilen. Ook van de andere klassen zullen er zeilers zijn geweest van andere meren.
Dat geeft bij mij een gevoel van together.
De zaterdag begon zonder wind en met een enorme zwarte lucht aan de zuidkant van het meer. Het startschip lag optimistisch klaar en alle zeilers gingen braaf naar het startschip toe.
Al gauw kwam er wat gespetter uit de hemel. Dat is niet zo erg.
Daarna begon het…! De wind stak op en er kwam en heuse storm. Windkracht 6 met stoten van windkracht 8 is mij later verteld. Veel zeilers kozen voor ‘Growing better’ in de luwte of bij het clubhuis.
Er bleven 6 lasers over en 3 16m2. Onder die 3 16m2 waren mijn man Rogier en ik. Onze tegenstanders waren Rob en Marcel Klein en in de andere 16m2 zaten Theo Helder en zijn vader.
We hebben met z’n drieën gestreden en het doel was ‘growing better’ zeiden Rogier en ik tegen elkaar. Ik vond het af en toe best spannend zo in de trapeze met die harde windstoten. Maar wat was het gaaf als de Waikiki in plané ging! Ik heb en had het volste vertrouwen in Rogier.
’s Avonds heeft de clubhuiscommissie heel spontaan bedacht dat we met elkaar zouden gaan eten. Er is chinees gehaald en aan de grote stamtafel kwamen mooie gesprekken op gang dat we elkaar meer moeten vinden.
Zondag ben ik na drie jaar trouw aan onze eigen boot en man bij Erik Groeneveld aan boord gestapt. In goed overleg met Elise, Eriks mooie vriendin, hebben we dit gedaan om te kijken hoe een ander schip vaart. Ook weer met de intentie ‘growing better together’.
Erik en ik hebben het best goed gedaan.
Bij de prijsuitreiking werden Rogier en ik derde. Dit was een verrassing en juist degene die derde werd mocht een stukje schrijven. Hoe leuk!! Wellicht tot de volgende keer op het water!

Groetjes Greet Smid

16m2

terug naar overzicht