Eredivisie trainingen april

Na de winterslaap is het eredivisieteam al weer hard aan de slag gegaan. Na een fantastisch seizoen in 2016, met weliswaar hele mooie resultaten, kunnen we het niet maken om op onze lauweren te gaan rusten. Dus moet er getraind worden! Een redelijk druk programma. We hebben de winterslaap wat verlengd en moet er in het voorjaar met een grotere intensiteit gewerkt worden aan de handelingen aan boord. In diverse samenstellingen gaan we bekijken wat de allersterkste opstelling wordt voor het komende seizoen.

Hadden we vorig jaar nog de focus op de handelingen, dit jaar breiden we dat uit met “meer buiten de boot kijken”. We hebben gezien en gemerkt dat de boathandling dik in orde was en is, dus nu komt het aan op tactiek en strategie. De doelstelling liegt er niet om dit jaar: een top 5 positie is het streven.

Inmiddels hebben we al drie trainingen achter de rug, onder verschillende omstandigheden: mist en bijna windstil. Altijd weer een uitdaging om de boot aan de praat te houden. Afgelopen zaterdag een stevige 25 knopen. Altijd weer een leuke uitdaging om die boot rechtop te houden. Zo zie je maar weer, als zeiler moet je met alle winden kunnen meewaaien, of er juist tegenin gaan.

Met nog drie trainingssessies voor de boeg kunnen we nog even aan de slag voordat we in Almere, op 12, 13 en 14 mei weer los mogen op het Weerwater.

 

terug naar overzicht