Terugblik Zomercompetitie

Hallo allemaal,

Hierbij kunnen jullie lezen hoe ik de zomercompetitie in de polyvalk heb ervaren…..

Deze zomer zijn mijn man Jack en ik voor het eerst, als pre-pensionados, maanden achtereen aan het Paterswoldse meer gaan wonen. Jack heeft zich meteen een Laser gekocht en doet mee aan de zondagcompetitie. Tevens kwam de mogelijkheid om ook in toerklasse mee te gaan doen, met mij als fokkenist, op de dinsdagavond. Ik had nog nooit in mijn leven een wedstrijd gevaren.

Toen de 1e dinsdagavond aanbrak vroeg Jack mij nog of ik me niet alvast moest gaan omkleden? Ik dacht: omkleden, hoezo??? Ik was gewend om in een korte broek en blote voeten te zeilen. Wat moest ik aantrekken? Een spijkerbroek, nee, dat is veel te onhandig. We zouden na de wedstrijd nog even bij de club wat drinken, dus mijn enkellaarsjes moesten dan maar mee. Jack keek mij vragend aan. Het zou beter zijn om sportschoenen aan te trekken. Inwendig moest ik lachen….hoezo sportschoenen in een boot zoals de polyvalk??

Maar om de sfeer toch maar goed te houden heb ik toch maar een lange broek aangetrokken en ook de sportschoenen. Nu begrijp ik ook waarom. Wedstrijdzeilen met iemand zoals mijn fanatieke echtgenoot is inderdaad toch wel anders dan recreatief zeilen. Er was zelfs een avond waarbij het redelijk hard waaide en ik natuurlijk uitgleed op de steiger bij vwdtp maar tegelijk moest ik de boot ook nog vasthouden. Wat moeten de terrasbezoekers wel niet gedacht hebben…

Tevens zijn er ook avonden geweest met heel weinig wind. Dat zouden dus lange avonden worden. Dan nam ik meestal iets te knabbelen mee en wat drinken. Er was een avond bij dat het zowat windstil was en toen ik Jack een koekje aanbood was zijn eerste reactie: “nee, ik heb geen tijd daarvoor. Ik moet kijken waar de wind vandaan komt”. Uiteraard moest ik inwendig om zijn reactie lachen.

Maar door mijn fanatieke echtgenoot zijn wij toch 2e geworden. Ik vond het toch wel leuk om een aantal wedstrijden te winnen.

De eer gaat echter naar Jack. Zelf ben ik meer balast geweest, zeker op die windstille avonden. Jack heeft ons naar de 2e plek geloodst. Misschien dat ik volgend jaar toch op blote voeten ga zeilen, net als fam Groeneveld. We verheugen ons op volgend jaar.

terug naar overzicht