Rabenhaubt; een ingekorte versie, maar zeker niet minder leuk!

Er werd drie keer een Paterswoldsemeer baan gevaren ; twee potjes voor de lunch en 1 erna. We startten in bijna perfecte omstandigheden met vier klasse; Sailhorse, 16m2 Laser Radiaal en Laser Standaard. Aan het begin van de dag stond er 6 tot 8 knopen NNW ,maar langzaam zakte de wind in.

Daardoor ontstonden er typische Paterswolsemeer omstandigheden mer enorme winddraaiingen tot soms wel 90 graden. Moeilijk was het dus wel en daardoor tot het einde enorm spannend.

In de Radiaal voeren 9 boten mee en konden na de lunch theoretisch nog vier mensen winnen. Carmen Kooi liet er geen gras over groeien en voer een 1e plek in de laatste race en werd daardoor de overtuigende winnaar.  Diek Duifhuis won verrassende  de tweede plaats.In de Laser standaard stonden Kim Tan en Martien Zeegers voor de lunch elk met 4 punten op de eerste plaats. Ook Kim deed wat Carmen deed en zeilde een overtuigende 1e plaats in de laatste race. Hoewel het enorm close was met Erik Voets wist Kim met een voorsprong van 9 centimeter als eerste zijn eindzege veilig te stellen. Tweede overall werd Martien met hetzelfde aantal punten als Erik, maar met een 1e plaats (in de tweede race).

De verassing van de dag was Luuk Veenstra , die in de Sailhorse van de Europees kampioen Han vd Hoeve wist te winnen.
Bij de 16m2 was de familie Klein de sterkte en werden Rabenhaubt Kampioen 2017.

terug naar overzicht