Oude Deuren Race op zaterdag 23 september

“Vroegah!!!’

Weet jij nog van toen, toen wij de jeugd van tegenwoordig waren? Vroegah, toen de boten nog van hout waren. Rond 1980 voer de eerste windsurfer van plastic op het Paterswoldsemeer. Wij, de jeugdleden van toen waren razend enthousiast en adopteerden deze nieuwe trend in de watersport massaal.

Vallen, opstaan en weer doorgaan, totdat je halve wind kon planeren. Vervolgens een kruisrak trainen en tenslotte voor de wind met het zwaard om de pols excelleren! Na de reguliere zeilcompetitie op zondagochtend werden ’s-middags windsurfwedstrijden op een Olympische driehoeksbaan georganiseerd voor circa 50 a 75 boards.

Op zaterdag 23 september a.s. willen we deze periode herbeleven met (oud)leden met een zgn “Oude Deuren Race” en aansluitend BBQ. Kortom, haal je plank van zolder en zoek je spullen bij elkaar. En meld je aan! Wil of kun je niet meedoen, maar heb je nog spullen, laat het ons weten. Noteer de datum en deel dit bericht met al je surfvrienden van toen!

De volledige aankondiging van de Oude deuren Race met .

Samenvatting wedstrijden, zie bovenstaande link voor de uitgebreide informatie:

De wedstrijdserie is uitgeschreven voor alle erkende open eenheidsklassen van het eerste uur, zoals Windsurfer, Windglider, Mistral, Wayler en Dufour. Voorts platbodem, met maximaal zeiloppervlak van 6.8m2, ouder dan 25 jaar en bij voorkeur met houten giek, zwaard en mastvoet. En zelf ben je van seniore dan wel veterane leeftijd. Vanaf 35 jaar. 

De sluiting van de inschrijving is op woensdag 20 september om 22.00 uur.  Het inschrijfgeld bedraagt € 27,50 incl BBQ en kan contant worden betaald of wordt na inschrijving automatisch afgeschreven. Bij inschrijving kan ook worden ingetekend extra  BBQ à 17,50 p/persoon.

Programma van de wedstrijden
Registratie: zaterdag 23 september van 10.30 -12.00 uur.
Skippersmeeting om 12.00 uur.
De wedstrijdserie bestaat uit drie  tot 5  wedstrijden.
De tijd voor het waarschuwingssignaal is om 12.55 uur.
Na 17.30 uur zal geen waarschuwingssein meer worden gegeven.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Gezelligheid is troef. Meer informatie, zoals aankondiging, wedstrijdbepalingen en programma volgen z.s.m. Wil je ons helpen, dan horen we dat ook graag.

Aanmelding kan via Sportinschrijving, voor meer informatie kan je een email sturen naar Peter van Heuveln psvheuveln@gmail.com of Ingrid Klaassen administratie@vwdtp.nl

 

terug naar overzicht

One thought on “Oude Deuren Race op zaterdag 23 september”

  1. Heb je nog materiaal liggen laat hier een reactie achter met een korte omschrijving en je naam.

Comments are closed.