Mijn eerste 24-uurs race

Een groepje valkzeilers benaderden mij op een gezellige vrijdagavond op het terras. Of ik zin had om mee te doen aan de 24-uurs race..

Ik had er veel leuke verhalen over gehoord, dus ja! Hartstikke leuk, ik doe mee.  Enthousiast melde ik me aan als bemanningslid van de “Aquadel”.

De “Aquadel” bleek een enorm schip te zijn, een Bavaria 39. Dat is toch wel heel wat anders dan mijn Sailhorsje. Een soort hele sjieke varende caravan met een enorm stuurwiel.

Na een tripje naar Vlieland zijn we op vrijdagmiddag voor anker gegaan bij Kornwerderzand. We hebben heerlijk gezwommen in het IJsselmeer en een bordje pasta gegeten.

Om 19:45 was het dan eindelijk tijd om te starten.

Die start was trouwens een rare gewaarwording. Niets geen drukte bij de start of leuke spelletjes en om elkaar heen gekrioel.. maar een oase van rust. Iedereen mag bij de 24-uurs race zijn eigen startpositie kiezen. En in Kornwerderzand waren er dus niet veel.

Er was overigens ook maar 1 toeter. En na die toeter ging iedereen over de lijn en op pad.

De finish was trouwens ook een dingetje. Waar je normaal haast hebt en vol adrenaline nog iemand de pas af wil snijden.. moesten we nu onze zeilen strijken omdat we anders te vroeg zouden gaan finishen. Voor top en takel zijn we door de finish gegaan, een bijzondere gewaarwording. Vervolgens op naar de haven van Medemblik voor een avondje feest.

Het was een super leuke ervaring. Een prachtige zonsondergang, varen onder de sterrenhemel zoekend naar de juiste boei, het uitstippelen van de route, de zon op zien komen, verplicht chillen met 2 knopen wind en dat alles met een hele gezellig crew! Maarten, Eric, André & Marlies super bedankt voor deze leuke ervaring. Ik had het niet willen missen!

Marilou

terug naar overzicht