Klasse -en Clubkampioenschap 2017

Op zondag 24 september jl werd de laatste zondagochtendcompetitie-wedstrijd van seizoen 2017 gevaren. De laaste wedstrijddag bracht zacht najaarsweer met windkracht 4 – 6 knopen. Op een aangepaste baan werd de finale wedstrijd gevaren. Met uitzondering van de Sailhorse-Klasse was de einduitslag voor het Klasse Kampioenschap 2017 in de Laser Radiaal, de Laser Standaard en de 16m2 al eerder beslist. Met een overtuigende overwinning hebben ook Thomas Uilkema en Hans Keulen het kampioenschap 2017 in hun klasse zeker kunnnen stellen.

Het is inmiddels traditie om na afloop van het Klasse Kampioenschap ook om het Clubkampioenschap te strijden. In de zogenaamde ‘Primus Inter Pares’ (Kampioen der Kampioenen) – wedstrijd varen de klasse-winnaars in de 2.4m tegen elkaar. Welnu, aan de start verschenen Kim Tan namens Laser Standaard, Diek Duifhuis namens Laser Radiaal, Thomas Uilkema namens Sailhorse, Piet Bron namens Poly-Valk en Arthur Kluppel namens 16m2 (bij afwezigheid van de Rob en Marcel Klein ivm wedstrijden elders).

In een Op-En-Neer-baan met de boeien Helder en Arends en de start- en finishlijn voor de Starttoren, voor het Clubhuis VWDTP werden twee spannende manches gevaren. Aanvankelijk wat ongemakkelijk in een vreemde boot, maar allengs kunnen de klasse-winnaars ook in de 2.4m goed uit de voeten. Uiteindelijk is het Kim Tan, die met twee overwinningen het Clubkampioenschap 2017 wint. De kampioenen worden separaat in de komende Algemene Leden Vergadering gehuldigd. Met dank aan Renate, Ubo en Jasper voor het beschikbaar stellen van de vijf 2.4m.

Klassekampioenen:
Laser Standaard – Kim Tan
Laser Radiaal – Diek Duifhuis
Sailhorse – Thomas Uildriks en Hans Keulen
16m2 – Rob en Marcel Klein
Poly-Valk – Piet Bron en alle anderen

24 september 2017
Peter van Heuveln
Rob Bosch

terug naar overzicht