Clubhuis 100 jaar

CLUBHUIS 100 JAAR
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni vieren we de honderdste verjaardag van ons Clubhuis. Houdt deze dagen vrij en kom naar het Clubhuis. Het wordt een geweldig evenement en het wordt pas echt leuk wanneer heel veel  VWDTP’ ers meedoen.


Kom naar het Clubhuis op 23 en 24 juni

Ons Clubhuis is 100 jaar en dat vieren we met een geweldig programma.

Vrijdag 23 juni

16.00 uur: Een symposium in de Jan Evert Scholtenzaal met inleidingen van Beno Hofman, stadshistoricus en Emile Koopmans , architect. Beno gaat de historie van het Clubhuis beschouwen en Emile gaat vertellen over de architectuur van het gebouw. Dat wordt dus een zeer interessante middag.
Het jubileumboek met als auteurs Bert Noot en Cees Weis wordt vervolgens aangeboden aan de Commissaris van de Koning van de 18.00 uur provincie Groningen

Om ongeveer 18.00 uur begint de vlootschouw.
De vlootschouw wordt afgenomen door de Commissaris van de Koning en vindt plaats direct voor de T-steiger.
Aan de vlootschouw doen VWDTP-boten mee, maar de Groninger Kanovereniging, KGR De Hunze, Oud Zeilend Hout, Mayday, de Scouting en het Noordelijk Scheepvaartmuseum presenteren zich ook. Kom dus op deze mooie zomermiddag/avond naar het Clubhuis en maak dit geweldige evenement mee.

Er is in de Jan Evert Scholtenzaal beperkt ruimte beschikbaar. Geef je dus snel op dan is het nog mogelijk dat er plaats voor je is in de Jan Evert Scholtenzaal. Geef ook aan met hoeveel personen je komt. Dat kan door een berichtje te sturen naar administratie@vwdtp.nl. Je krijgt van ons bericht wanneer er een plaats beschikbaar is in de Jan Evert Schotenzaal.

We zorgen voor een geluid/beeld verbinding met het Vooronder. Dus is de Jan Evert Scholtenzaal volledig bezet dan kun je in het Vooronder het gehele programma goed volgen. Na de vlootschouw is er nog een receptie in de Jan Evert Scholtenzaal

19.00 uur:Oud Zeilend Hout organiseert een prominentenzeilrace voor het Clubhuis. Er wordt gezeild in BM-ers en ZM-ers. Een race met prachtige klassieke houten boten als eerbetoon voor een honderd jarige.
20.00 uur: En het bleef nog lang gezellig in het Vooronder

Zaterdag 24 juni

11.00 – 17.00 uur: Zaterdag 24 juni is de publieksdag. Het Clubhuis is tenslotte van ons allen.
Er komt een watersportmanifestatie met deelname van: VWDTP,, Groninger Kanovereniging. KGR De Hunze, Vereniging radiografisch bestuurde boten, Mayday, Scouting , Oud Zeilend Hout.
Tegelijkertijd worden er zeilwedstrijden gehouden in klassieke houten jachten georganiseerd door de Stichting “Oud Zeilend Hout”
Het scheepvaartmuseum is aanwezig met de “Emma”.
De dag is een al activiteit op en aan het water, met mogelijkheden om zelf mee te doen. Voor de jeugd is er een apart programma.
Nodig familie en vrienden uit om naar het Clubhuis te komen. Het wordt een fantastische dag.

17.00 – 19.30 uur: Er is een voornemen om op deze zomerse avond zeilwedstrijdjes te organiseren voor de zondagochtend- en dinsdagavondzeilers. Concretere berichten hierover volgen binnenkort.
20.00 uur Feest in J.E. Scholtenzaal
De festiviteiten op de zaterdag worden afgesloten met een feest in de J.E. Scholtenzaal ( vanaf 20.00 uur).
Er is live-muziek van het kwintet “Vera And Friends ”
Het idee is om chronologisch feestmuziek van jaren 1920 tot nu te spelen, nieuwer naarmate de avond vordert.
De band begint te spelen vanaf 18.00 uur met pauzemuziek tot 20.00 uur. Vanaf 20.00 uur gaat het los tot 24.00 uur.

Het feest eindigt om 00.30 uur. de entree is gratis en alle leden met introducee’s zijn van harte uitgenodigd om deze fantastische zomeravond mee te maken. Laat zien dat 100 jaar Clubhuis een feest waard is en reserveer deze avond in je agenda.
En onze VWDTP-klassen – 16m2, Laser, Valken, sailhorse, 2.4mR – maken van deze feestavond een klassenfeestavond. Dus zeilers , kom met familie en vrienden op deze avond naar het Clubhuis.

Zondag 25 juni: En op de zondag gaat het feest gewoon door. Voor het Clubhuis starten de klassieke houten boten. Een parade van mooie zeilschepen die tot ongeveer 15.00 uur wedstrijden zeilen op ons meer. Meer dan de moeite waard om naar te kijken.

Jubileumboek: Er is een prachtig fotoboek gemaakt van honderd jaar Clubhuis. Cees Weis en Bert Noot zijn de auteurs.
Dit jubileumboek wordt op 23 juni aangeboden aan de Commissaris van de Koning en is daarna te koop bij VWDTP
(Vooronder ) voor € 25,00.

Het boek is nu al te bestellen door € 22,50 over te maken op rekeningnummer NL88RABO0148260837 t.n.v. Stichting Societeit Clubhuis Paterswolde.
Bestel het jubileumboek, Vergeet niet je naam en adres te vermelden. Het boek ligt dan vanaf 23 juni voor je klaar.
Laat deze kans niet voorbijgaan en bestel dit unieke document.

Bestuur VWDTP;
Bestuur Stichting Vrienden
Behoud Clubhuis VWDTP

terug naar overzicht

Homepage van Vereninging Watersport de Twee Provinciën