3e plek voor Eredivisie Team in Aalsmeer

De derde speelronde van de Eredivisie Zeilen vond 1, 2 en 3 juli plaats in Aalsmeer op de Westeinder Plassen. Sommigen beweren: Het grootste Nederlandse binnenwater na het IJsselmeer. Alles wat wij weten is: Onder de rook van (met een zuidwesten windje dus niet) Amsterdam, ligt een lap water, een haven, een paviljoen en dit weekend dus ook het hele circus van de Eredivisie Zeilen.

20160701_085639

Het hele logistieke verhaal laat ik voor de bondigheid maar achterwege, maar op vrijdagochtend waren we er met het hele team meer dan klaar voor. Een pittig windje bracht ons nog even op hetidee om misschien zelfs zonder gennaker het downwindrakje te gaan doen. Een korte test leerde ons dat het vele malen gaver is om met 20 knopen toch die lap van 45 m2 te zetten. Oh ja, en heul veul sneller!

De vrijdag was een grauwe, bijna herfstachtige dag. Dikke vlagen, overal schuimkopjes, het zag er aantrekkelijk uit voor de mensen die het niet erg vinden om in de schaduw te zeilen. Je kan er zelf voor zorgen dat je je in de spotlights vaart en dat hebben we gedaan!

De reeks 2, 2, 1, 2, 1, 4 verbaasde vriend en vijanden hebben we niet. Sterker nog: we hebben behoorlijk veel vrienden gemaakt met onze NIM-tent. Men vond het wel lekker om even in de luwte te zitten.

IMG-20160701-WA0008

De zaterdag leek al wat meer op een Hollandse zomer; hier en daar een bui, een stevige zuidwester en een graadje of 18. Met het goede gevoel van de vrijdag hebben we een prachtige reeks kunnen neerzetten. 4 races zijn gevaren, we moesten tussendoor toch even een uurtje wachten op iets minder wind. Wijzelf vonden dat het wel kon, maar om de boel heel te houden was het een verstandige keuze.

Met de 12 punten van de vrijdag kwamen we op een totaal van 20 puntjes. Op naar de zondag. Terwijl de hagelstenen lagen te smelten, stonden wij alweer te trappelen om het water op te gaan. We zaten pas in de derde race van die flight, dus konden we mooi even analyseren wat onze vrienden op het water aan het doen waren.

Nou, die gingen gewoon hard! Wij ook, in de eerste tweeraces, de laatste twee races werden we een beetje door de andere teams weggezet en we mochten nog een hard bevochten 5 e en 4 e plekje noteren.

IMG-20160702-WA0013

Wie had gedacht dat een paar zeilers van het Paterswoldsemeer, dat berucht is om de windshifts, de zachte wind en de onvoorspel-baarheid hiervan, daar op die grote boze plas met een bijna stormachtige wind, hoge ogen zouden gooien???

top5

Het blijkt dus dat we bijzonder goed uit de voeten kunnen met zwaar weer in een kielboot. Een reeks eentjes en tweetjes en af en toe een moeilijk te verkroppen 4tje en een heel zuur 5je heeft ons niet alleen een podiumplek en bubbeltjesdouche bezorgd, maar heeft ook nog eens een plekje hoger gebracht in het o zo belangrijke linker-rijtje van de Eredivisie.

We staan inmiddels 5 e overall en daar zijn we heel erg trots op!

overall

We hebben even een soort van zomerstop qua wedstrijden, natuurlijk trainen we keihard door om in september weer te gaan vlammen op Veere.

Met dank aan iedereen die ons op wat voor manier dan ook steunt: Onze “Schipper” Nederlande Inspectie Maatschappij, de “Voordekkers”  Mondhygiënepraktijk Westerhoff,  Reinders Snijder Accountants & Belastingadviseurs,  Autobedrijf Thalen, Betag Autocentrum Beilen de Vrienden en al onze suppliers.

Remmelt Staal was weer aanwezig om prachtige plaatjes te schieten.

terug naar overzicht